Territori flor. Mia Cassany i Luciano Lozano

Territori flor. Mia Cassany i Luciano Lozano

Aquest mes de juny arriba ben florejat!

I és que la novetat d’infantil té a veure amb les flors! Territori flor de Mia Cassany i Luciano Lozano.

Coberta del llibre Territorio florNomés cal que observeu la coberta i hi veureu hibiscus, hortènsies, marguerides, clavells… amb la companyia de marietes, de papallones, de formigues, d’abelles i d’un gafarró i d’una cadernera, que us acompanyaran en tot el camí! Es tracta d’un viatge al món de les flors, dels colors i de les olors, que té molt a veure amb la situació geogràfica d’on són originàries.

I quan l’obriu us meravellareu de les magnífiques il·lustracions que acompanyen les explicacions de cada flor!

‘Aquest llibre parla de l’amor i de la fascinació: de l’amor que les dones i els homes han sentit sempre per les flors, i de la fascinació que han experimentat quan s’han embadalit amb els colors, les olors, les formes i la vida en general de les flors.

Però aquest llibre no parla només de les flors, sinó de les flors i del lloc on neixen, de les terres i dels climes que les acullen. Per això aquest llibre és un viatge al país de les flors, o al país de cada flor.’

I què hi trobem?

  • Significats del crisantem: grocs signifiquen amor, blancs, honestedat…
  • Què volen dir les hortènsies? Indiquen feminitat, encant, elegància, fortalesa…

Il·lustració del llibre Territorio flor

  • I la flor del cirerer? Retorn, renaixement a una altra vida, a una vida millor…
  • Què significa si et regalen una flor de lotus? Si és un asiàtic significa vida, puresa, bellesa, pau i harmonia. A l’antic Egipte simbolitzava el retorn a la vida, la resurrecció, la nova existència.
  • Què significa una orquídia? Significa que ets una persona molt especial per qui te la regala, i que volen passar més temps amb tu.

I no us desvetllem res més de la resta de flors: narcisos, gira-sols, margarides, hibiscus, blauets, lliris, roses, tulipes, estrelítzies…

Obriu-lo i llegiu-lo!! Deixeu-vos endur per la vista i la imaginació, olorareu les seves fragàncies!

Contes

El llibre a les biblioteques VNG.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Goldfinch