En la sombra

En la sombra

En la sombra, del director alemany d’origen turc Fatih Akin, és novetat aquesta setmana a la Joan Oliva. El film, del qual Akin també és el guionista, va ser guardonat amb el Globus d’Or 2017 a Millor Pel·lícula Estrangera. La seva protagonista principal, l’actriu alemanya Diane Kruger, va aconseguir el premi a Millor Actriu del Festival de Cannes 2017. I no va ser casualitat, ja que la interpretació de Kruger és, sens dubte, un dels aspectes més valorats de la pel·lícula.

La història de En la sombra incideix sobre alguns dels temes recurrents del director, com són el racisme, la barreja cultural turc-alemanya i, en aquest cas, el terrorisme. De fet, ja havia tracta alguns d’aquests temes en anteriors films com ara Contra la pared (2004) i Al otro lado (2009).

En la sombra és una pel·lícula difícil de classificar o, en tot cas, que podria ser classificada en diferents gèneres ja que transita del drama fins al thriller. La història és la de la Katja (Diane Kruger), una dona que perd tragicament el seu marit (Numan Acar) i el seu fill de només cinc anys en un atemptat terrorista. Un explosiu casolà fa saltar pels aires l’oficina del marit en el barri turc d’Hamburg. L’home, d’origen kurd, ha aconseguit refer la seva vida, després d’un passat amb antecedents per tràfic d’estupefaents, i porta una vida del tot normalitzada quan uns terroristes l’assassinen a ell i al seu fill. Tot i que la policia no triga a detenir dos joves propers al moviment neonazi com a sospitosos, la justícia no aconseguix condemnar-los i és llavors quan la protagonista s’obsessiona amb la revenja.

El director Fatih Akin (1973) va néixer a Hamburg, de pares turcs. En algunes declaracions arran de l’estrena de la pel·lícula En la sombra, el realitzador ha reconegut que la inspiració per a aquesta història va sorgir a partir dels assassinats xenòfobs que el grup neonazi NSU va perpetrar entre 2000 i 2007.

Tràiler de la pel·lícula:

Si sou seguidors de la carrera cinematogràfica de la Diane Kruger, a les biblioteques hi podeu trobar molts dels títols en què ha participat: Obsesión (2004), Troya (2004), Malditos bastardos (2009), Sin identidad (2011) i la sèrie de televisió The bridge, remake de l’aclamada sèrie sueca/danesa Bron/Broen.

DVD

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Funny Girl