Comenta l’Aladí

AladíEl Catàleg de la Xarxa de Biblioteques de Barcelona compta des d’ara amb una nova funcionalitat que permet als usuaris comentar els títols del catàleg, ho fa amb l’objectiu de poder arribar a donar servei als diferents usuaris de les mateixos equipaments bibliotecaris i així aconseguir un millor servei.

Els objectius d’aquest nou servei són enriquir-lo amb comentaris personals sobre els diferents fons bibliotecaris i així atorgar als usuaris de les biblioteques un paper més actiu. D’aquesta forma també es transformen en prescriptors de les col·leccions, contribueixen al foment de la lectura ajudant a guiar la tria de llibres, i així poder apropar-se més a les seves preferències més immediates a l’hora d’adquirir fons per les diferents biblioteques de la Xarxa.

La consulta es pot fer sobre tot el conjunt del catàleg col·lectiu, o a les biblioteques d’una comarca, d’un municipi o d’un bibliobús, o bé limitar-la per tipus de document (música, pel·lícules, còmics, audiollibres, lletra gran i braille).

La interfície del catàleg també facilita serveis en línia, com ara: sol·licitud del carnet de la biblioteca, consulta de les dades de l’usuari, renovacions de documents en préstec, reserva de documents que estan prestats i reserva d’ordinadors de la biblioteca, així com guardar resultats de cerca i fer valoracions dels documents del catàleg.

El procediment per afegir un comentari és molt senzill però caldrà sempre identificar-se amb el número de carnet per poder enviar la impressió que ens ha fet aquell llibre, pel·lícula, cd o revista que ens hagi cridat l’atenció i d’aquesta forma poder ajudar a triar a altres usuaris més endavant.

  • Procediment pas a pas
  • Biblioteca Virtual
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Morello