Espai Dalí

Salvador Dalí al Pompidou

Salvador DalíAquesta tardor ha començat la major exposició surrealista dedicada a Salvador Dalí en els darrers trenta anys al Centre Georges Pompidou de París, amb la pretensió de revelar les mil i una facetes d’una de les figures més fascinants i polèmiques de l’art del segle XX. La mostra destaca per la gesta d’haver aconseguit reunir un gran nombre d’obres de l’artista nascut a Figueres a través de pintures, escultures, objectes, i dibuixos de tots els períodes fins a dos-centes obres, que ha estat possible per la col·laboració del Centre Pompidou, exposa fins al març de 2013, amb al Museu Reina Sofia de Madrid, que presentarà la retrospectiva des de la primavera de l’any vinent, per continuar el recorregut artístic més desconegut de Salvador Dalí.
 
És precisament aquesta col·laboració la que ha aconseguit exposar obres excepcionals, com La Persistència de la Memòria, que és un dels tresors del MoMa, el Museu d’Art Modern de de Nova York, i la Construcció tova amb mongetes bullides, com a premonició de la guerra civil, que ha estat prestada excepcionalment pel Museu d’Art de Filadèlfia.
 

L’ambiciosa retrospectiva explora el que va nodrir la seva visió del món, des dels paisatges rocosos i lluminosos de Cadaqués, a la seva família, amb la qual va trencar violentament, les seves trobades amb Federico García Lorca, les seves obsessions, fòbies, lectures, el seu interès pel cinema, per l’espectacle, per la ciència…; les diferents seccions de la seva exposició intenta reflectir amb imatges i obres d’art tot aquest univers complex i ric de sensacions viscudes per l’artista al llarg de la seva vida.

  • Centre Pompidou de Paris
  • Espai Dalí Montmartre
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Morello