Tierra de Dios

Tierra_de_DiosTierra de Dios és l’òpera prima del director Francis Lee, un debutant en l’àmbit de la direcció, tot i que té un bagatge de 15 anys com a actor a Londres. Fins arribar a Tierra de Dios, Lee només havia dirigit 3 curtmetratges i ni tan sols havia estudiat cinema ni escriptura de guió. No obstant això, el seu debut en la direcció ha estat una aposta arriscada que ha arrassat en bona part dels festivals europeus en què ha estat projectada. Al llarg del 2017, la pel·lícula va ser guardonada com a Millor Pel·lícula en el Festival d’Edimburg i nominada com a Millor Film Britànic als BAFTA. Frances Lee va ser guardonat com a Millor Director en el Festival de Sundance.

Francis Lee va tenir clar, des de bon començament, que per una banda, volia actors desconeguts per protagonitzar la cinta i, per una altra banda, que Yorkshire, la seva terra natal, seria l’escenari de la història. Amb aquestes dues premises, els actors Josh O’Connor i Alec Secareanu van ser els escollits per donar vida als personatges protagonistes, evitant així possibles idees preconcebudes per part dels espectadors.

Brokeback montain, la conegudíssima pel·lícula que Ang Lee va dirigir el 2005, és la comparació més fàcil amb Tierra de Dios. Però les similituds entre totes dues cintes, ambdues amb personatges homosexuals que viuen en entorns rurals, no ens han d’impedir de veure-hi les diferències i apreciar la indiscutible qualitat cinematogràfica de Tierra de Dios.

Tràiler de la pel·lícula:

Johnny Saxby és un jove granger de Yorkshire que s’evadeix dels seus problemes a través de l’alcohol i el sexe. Ha crescut amb grans carències afectives, educat per ser un home rude i, amb els anys, ha desenvolupat una veritable incapacitat per establir una relació afectiva. De sobte, arriba a la granja un treballador rumà per dur a terme tasques temporals i l’aparició d’aquest personatge trastocarà de dalt a baix la vida d’en Johnny.

Tierra de Dios és un drama rural, sobre el desig d’estimar i ésser estimat, que narra l’inici d’una relació i els reptes amb què es trobaran els protagonistes. A diferència d’altres pel·lícules catalogades com a LGTBI, en aquesta cinta l’homofòbia no és un element important de la trama ja que l’entorn del protagonista n’és coneixedor i ho accepta. El racisme o els prejudicis seran alguns dels fils conductors de la història.

Ja podeu reservar Tierra de Dios a la Joan Oliva!

DVD

  • Tierra de Dios
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Funny Girl