S.O.S. cristians. Pilar Rahola

“Creure en Crist ha esdevingut una creença amb un elevat risc que condueix milers de persones a la presó, l’exili i la mort.”

Una de les novetats d’aquesta setmana és el llibre de Pilar Rahola, ‘SOS cristians’.

SOS CRISTIANS
Segons es llegeix a la contracoberta: ‘Mai no hi havia hagut, des de l’època de les catacumbes, un intent massiu, organitzat i impune d’acabar amb comunitats cristianes senceres. Les dades colpidores que Pilar Rahola aporta en aquest llibre, d’una manera sistemàtica i rigorosa, són tràgiques i encenen totes les alarmes d’una sagnia que no sembla tenir aturador: coptes, assiris, siríacs, ortodoxos de direses litúrgies, protestants i també catòlics, pateixen avui l’estigma de la creu. Són màrtirs els caldeus assassinats pel Daeix per no voler convertir-se a l’islam, o els coptes morts per les bomes a les catedrals d’Egipte, o els cristians nord-coreans tancats per tota la vida en camps de treball forçat a causa de la seva fe. Això és el martiri i aquests són els màrtirs del segle XXI’.
 
Pilar Rahola, coneguda com a no creient, va escriure aquest llibre dedicat als cristians perquè en principi volia investigar la vida de les dones a Orient, però aquest tema la va dur a descobrir com viuen les comunitats cristianes en aquelles zones. Comunitats cristianes que no tenen res a veure amb les que coneixem. “Tenim la idea que ser cristià és fàcil però parlem del voltant d’uns dos- cents milions de persones que tenen amenaçada la vida pel fet de ser cristians. (…) Ser cristià pot implicar la mort religiosa, el setge social de blasfèmia i després la mort com en el cas de les víctimes del jihadisme.”
 
Aquesta barcelonina que aviat arribarà a la seixantena, és molt coneguda per les seves controvertides intervencions en els mitjans de comunicació: ràdio, TV i premsa escrita. Col·labora amb una columna al diari La Vanguardia.

 
 
Llibres Llibres a les biblioteques VNG.
 
 
Biblioteca Joan Oliva i Milà.
 
 

Logo Generalitat

Goldfinch