Un Sant Jordi ple de lectures!

El Grup de Treball de Literatura Infantil del Garraf del Centre de Recursos Pedagògics del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ens proposa una selecció de lectures coincidint amb la festivitat de Sant Jordi.

La guia de lectura ens proposa vint recomanacions bibliogràfiques adreçades a infants d’Educació Infantil i Primària i les trobareu disponibles a les sales infantils de les Biblioteques de Vilanova i la Geltrú.

A qui li agrada anar amb barret

 

Destaquem per Educació Infantil A qui li agrada anar amb barret?, amb text de Bel Olid i il·lustracions del vilanoví Sebastià Serra. A la selva hi havia un barret. Era un barret de copa alt i negre, com ha de ser. De qui de via ser, el barret? Potser el més esbojarrat que hi ha a la selva no és aquest barret de copa…

 

 

gina i ton

 

Gina i Ton, d’Antonio Ventura i Alejandra Estrada, per a cicle inicial, plasma un moment quotidià entre una nena i el seu gat, que mantenen un diàleg ben especial on les paraules s’entrellacen amb els pensaments.

 

 

quan les nenes volen alt

Raquel Díaz Reguera signa Quan les nenes volen alt, adreçat a cicle mitjà, ens planteja que l’Ariadna, la Ximena i la Martina són tres nenes amb grans somnis. El senyor “Sivolspots” els fa unes ales que les permetran volar. Però el senyor “Nohoaconseguirasmai” els ha omplert les butxaques de pedres perquè no puguin fer-ho.

 

Fill de dracs

 

 

Per a cicle superior Fill de dracs, de Sébastien Perez i Justine Brax, on coneixerem a Yomon, que sempre mirava els dracs amb admiració doncs el seu desig més gran era arribar a ser com ells.

 

 

Les escoles que han participat en l’elaboració de la Guia de Lectura de Sant Jordi d’enguany són El Morsell d’Olivella, Sant Nicolau de Canyelles, Agnès de Sitges i Esteve Barrachina de Sitges, El Pi de Sant Pere de Ribes i L’Arjau, Cossetània, Ginesta, Ítaca, Col·legi Sant Bonaventura, El Cim, Pia i Col·legi Divina Providència de Vilanova i la Geltrú.
Els Centres de Recursos Pedagògics són equips multiprofessionals que tenen per objectiu donar suport a la tasca docent del professorat de tots els nivells d’ensenyament no universitari.

Spro_3