4 3 2 1. Paul Auster

Auster Després de set anys, aquest mes de setembre s’ha publicat al mateix temps en català i en castellà el nou llibre de Paul Auster.
La novel·la ‘4 3 2 1‘ narra la història d’Archibald Isaac Ferguson al llarg dels esdeveniments més emblemàtics del segle XX: l’assassinat de Kennedy, les primeres revoltes socials als Estats Units d’Amèrica i presenta quatre futurs diferents segons les decisions que pren el personatge, les quals marquen la seva manera de pensar i de sentir: la família, els amics… És així que el lector es troba amb quatre identitats que comparteixen el mateix naixement i ADN, però que viuen quatre vides paral·leles i distintes i que el condueixen cap a amors, desamors, errors, encerts… Els quatre, però, tenen en comú la passió per la literatura i l’esport, l’amor per Amy, la figura present de la mare i la figura absent del pare.
Quatre destins: un reporter en la contracultura nord-americana, un nen prodigi, un bohemi enamorat de la cultura europea, un escriptor que cerca la seva gran novel·la.
 
 
Paul Auster índex és escriptor, traductor i cineasta. Entre les seves obres destaquen: ‘La invención de la soledad’ (1982); ‘La trilogía de Nueva York’ (1987); ‘El Palacio de la luna’ (1989); ‘Leviatán’ (1992); ‘Tombuctú’ (1999); ‘El libro de las ilusiones’ (2002); ‘La noche del oráculo’ (2003); ‘Brooklyn Follies’ (2005) i ‘Diario de invierno’ (2012). Ha escrit guions de pel·lícules: ‘Smoke’ (1995), ‘Blue in the Face’ (1995), ‘Lulu on the Bridge’ (1998) i ‘La vida interior de Martin Frost’ (2007), que dirigí en solitari. Ha editat el llibre de relats ‘Vaig creure que el meu pare era Déu’ (2001) i té un recull de poesia en un tom ‘Poesia completa'(2012).
Entre els premis que ha rebut cal destacar: el Premi Médicis, el Independent Spirit Award, el Premi del Gremio de Libreros de Madrid por ‘El libro de las ilusiones’.
El 2006 va rebre el Premi Príncep d’Astúries de les Lletres.
 
 

img1.php img.php img2.php

 
 

trilogia-de-nova-york_9788499304649 el-palau-de-la-lluna_9788499304717 diari-dhivern_9788429769128

 
 
Dissabte dia 9 de setembre és a Barcelona per presentar el llibre en el marc de la 35a Setmana del llibre en català.
 
Si voleu llegir-ne un fragment, podeu fer-ho en la traducció al català i en la traducció al castellà.
 
Tot seguit trobareu una entrevista a Paul Auster on parla d’aquesta darrera novel·la.
 
 

 
 
Llibres El llibre a les biblioteques vng
 
 
Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Goldfinch