Las lágrimas de Claire Jones, Berna González Harbour

las lagrimas de claire jones de Berna Gonzalez HarbourLas lágrimas de Claire Jones és el tercer volum d’una sèrie de novel·la negra protagonitzada per la comissària de la Policia Nacional Maria Ruiz Pfeiffer. La seva autora, Berna González Harbour, és avui dia un dels autors nacionals de renom dins del gènere negre i policíac.

Verano en rojo (2012) i Margen de error (2014) són els dos títols que van iniciar la col·lecció, que ara continua amb Las lágrimas de Claire Jones, novetat d’aquesta setmana a la biblioteca Joan Oliva i Milà.

María Ruiz està destinada “desterrada”, des de fa unes setmanes, al lloc més avorrit per a una investigadora criminal com ella: la província amb un dels índexs criminals més baixos de tot el país, Soria. L´últim crim va tenir lloc a la dècada del cinquanta quan una dona va assassinar el seu marit i va desaparèixer per sempre més. Ruiz passa els dies com pot i aprofita els caps de setmana per viatjar fins a Àvila. Allà hi ha hospitalitzat en coma en Tomàs, un company de feina i també parella que va ser greument ferit en el darrer cas.

logo blog genere negre_AMB LLETRESNo és d’estranyar, per tant, que la comissària Ruiz accepti l’oferiment d’un amic i company de feina, el comissari Carlos, de passar un parell de dies amb ell a Santander. El cas que porta entre mans resultarà el remei més eficaç per treure la comissària Ruiz de la seva no volguda inactivitat.

A la zona portuària de Santander, un cotxe britànic abandonat amaga un macabre crim. Un noia jove morta rau al maleter des de fa uns mesos. Al seient del copilot, un exemplar del diari The Times amb data 15 d’octubre de 1998 i amb una notícia retallada.

La investigació arribarà fins a temps de postguerra. L’àvia de la noia morta, Mary Jones, va dirigir el Friends Service Comitte, una organització quàquera que va ajudar refugiats republicans.

portada_las-lagrimas-de-claire-jones_rodonaPrimeres pàgines.

Berna González Harbour (Santander, 1965) és periodista. Actualment, treballa a la secció d’opinió del diari El país. Abans, havia estat editora de Babelia i sotsdirectora del mateix diari. L’autora ha estat corresponsal a Moscou i enviada especial a més d’una vintena de països en conflicte.

Llibres

  • Los ciervos llegan sin avisar
  • Las lágrimas de Claire Jones
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Funny Girl