El setè àngel, David Cirici. Premi Sant Jordi 2016

portada_el-sete-angel_david-cirici_201701101747Ja podeu reservar a la Joan Oliva la novel·la guanyadora del Premi Sant Jordi 2016. Es tracta d’El setè àngel, de l’escriptor barceloní David Cirici.

El setè àngel és una història sobre la fragilitat de la vida. En paraules de l’autor, un llibre sobre com “les coses en les quals es fonamenta la felicitat i la solidesa d’una vida, com ara la família o la feina, són bastant efímeres“. I és que el protagonista del llibre, l’Ernest, passa per una circumstància tràgica que li farà replantejar-se moltes coses.

L’Ernest és un publicista d’èxit (comparteix aquest personatge professió amb l’autor David Cirici, que va treballar en el sector publicitari durant vint-i-quatre anys) que voreja els quaranta anys i que està gaudint d’uns dies de vacances, navegant amb el seu veler entre les illes de Patmos i d’Icària. El viatge, en família, el fa al costat de la seva parella, la Sophie, del seu fill Marc, de set anys, i del fill de la Sophie, en Max. A causa de la mala mar, en Marc cau a l’aigua i, serà llavors, quan l’Ernest començarà una recerca desesperada. El que ningú no sap és que en Marc ha estat rescatat al bell mig del mar per una llanxa en què proven d’arribar a les costes de Samos un grup de refugiats sirians i afganesos.

?????????Tot i que el rerefons del llibre és el drama que actualment es viu en el mar Egeu, amb milers i milers de persones fugint de la guerra, el nucli de la trama d’El setè àngel és l’angoixa d’una família que enmig d’un temporal perd el fill de set anys i Cirici es concentra a explorar la crisi personal del personatge principal. És, de fet, la història d’un triple naufragi: el del pare que busca el fill; el del nen, perdut enmig del mar; i el de l’Europa actual, davant de la crisi humanitària.

portada_el-sete-angel_david-cirici_rodonaPrimeres pàgines.

David Cirici (1954) és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Ha treballat durant més de vint anys com a publicista a Cirici Comunicació i també ha exercit com a guionista de televisió. Actualment, és professor de llengua i literatura a Secundària, tasca que compagina amb l’escriptura.

Blog de l’autor

David-Cirici-Sant-JordiDavid Cirici a VNG.

A continuació, un tast dels darrers Premis Sant Jordi (feu clic sobre la portada per consultar-ne la disponibilitat):

portada_la-vida-sense-la-sara-amat_pep-puig portada_laguila-negra_joan-carreras dies-de-frontera

plans-de-futur crim-de-sang lhome-de-la-maleta

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Funny Girl