L’art de ser normal, Lisa Williamson

69_1_SERNORMAL-3

Què és ser normal? El concepte de normalitat és la qüestió que planteja la novel·la juvenil L’art de ser normal, novetat d’aquesta setmana a la biblioteca Joan Oliva.

portada_lart-de-ser-normalLa portada de L’art de ser normal juga de manera intencionada amb dos colors, el blau i el rosa, tradicionalment relacionats amb el sexe masculí i femení, respectivament. I per què, aquests colors? Doncs perquè un dels dos protagonistes, en David Piper, vol ser una noia. El seus pares pensen que és homosexual i per a la major part dels companys d’institut en David sempre ha estat el friki. Només els seus dos millors amics, en Fèlix i l’Essie, saben el seu secret. Aquest, però, no és l’únic secret de la novel·la. N’hi ha un altre, de personatge protagonista, en Leo Denton, que acaba d’arribar a l’institut i només aspira a passar-hi desapercebut. Aquest nouvingut a l’escola Eden Park arrossega un munt de rumors i cap intenció d’aclarir-los. Aquests dos nois, ben diferents entre si, faran front comú per superar els seus problemes.

L’art de ser normal és una història senzilla que, per una banda, s’endinsa en la quotidianitat de dos adolescents i, per una altra, posa, en especial, el focus en el David, un noi que està atrapat en un cos que no li correspon i en els dubtes i inseguretats que aquest fet li provoca (secrets, problemes a l’escola i dubtes sobre l’acceptació de la seva pròpia família). L’art de ser normal esdevé un intent de normalitzar la transsexualitat, apropant al públic general la qüestió de la identitat de gènere i les persones transgènere.

portada_lart-de-ser-normal_lisa-williamson_rodonaPrimeres pàgines.

L’autora de L’art de ser normal és la Lisa Williamson (1980). Nascuda a Nottingham, Lisa Williamson va estudiar Art Dramàtic a la Universitat de Middlesex. Ha treballat com a actriu de teatre i televisió i ha compaginat aquesta tasca amb la d’escriure. Va treballar al Servei d’Identitat de Gènere, un servei de salut per a joves amb conflictes d’identitat sexual. Allà hi va trobar la inspiració per als personatges de L’art de ser normal.

Llibres

  • L’art de ser normal
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Funny Girl