Historia de un canalla, Julia Navarro

portada_historia de un canallaAmb el seu sisè llibre, Julia Navarro canvia de registre i deixa de banda la novel·la històrica que, fins ara, predominava en la seva obra. Historia de un canalla és un retrat de la maldat sense penediments explicada pel seu propi protagonista i, a més a més, la novel·la més psicològica de l’escriptora.

El protagonista de tot plegat és en Thomas Spencer, un home dolent des del principi fins al final. Sense escrúpols ni empatia envers ningú, Spencer explica la seva pròpia història quan, en un moment donat, s’enfronta cara a cara amb la mort. A partir d’aquí, farà un repàs a la seva existència i a les conseqüències que la seva manera d’actuar ha tingut sobre els altres. Però, això sí, sense cap tipus de remordiment.

Thomas Spencer ha estat un geni de la comunicació i de la publicitat que ha desenvolupat la seva carrera professional entre Nova York i Londres, amb un parell de visites a Espanya. La professió del protagonista servirà a l’autora per endinsar-se en el segon gran fil argumental de la novel·la: el món de la comunicació i la manipulació de l’opinió pública.

Amb ascendència hispana per part de mare, Thomas Spencer no s’ha acceptat mai a ell mateix, ben diferent del pare i els germans, alts i rossos. I molt menys quan els seus trets físics destaquen completament dins del seu entorn laboral. Ressentit envers la mare per aquest fet, Spencer traslladarà aquest odi cap a les dones amb qui coincidirà al llarg dels anys. Serà, sense matisos, un individu incapaç de tractar una dona d’igual a igual i que acabarà manipulant-les.

julia navarroJulia Navarro va néixer a Madrid l’any 1953. Durant més de 35 anys, ha treballat com a periodista política i, de fet, els seus primeres llibres tractaven temes polítics i d’actualitat.

Va arribar a la narrativa de ficció per casualitat, però amb la seva primera novel·la, La Hermandad de la Sábana Santa, va aconseguir el reconeixement de la crítica i del públic. L’èxit l’ha acompanyada des de llavors en tots els títols que ha publicat. Ha venut 5 milions d’exemplars dels seus llibres.

portada_historia de un canalla_rodonaPrimeres pàgines.

Entrevista a Julia Navarro amb motiu de la publicació de Historia de un canalla:

Llibres

  • La Biblia de barro
  • Digue’m qui sóc
  • Dime quien soy
  • Dispara, yo ya estoy muerto
  • La Hermandad de la Sábana Santa
  • Historia de un canalla
  • La sangre de los inocentes
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Funny Girl