Cuina amb Joan Roca.

Cuina _amb_Joan_Roca_portadaTots aquells aficionats a la cuina trobaran al llibre Cuina amb Joan Roca. Tècniques bàsiques per cuinar a casa una obra de referència. L’autor, En Joan Roca del Celler de can Roca, explica i acosta a les cuines domèstiques les tècniques i els processos que permeten adquirir coneixements culinaris, tant per millorar com per preparar els plats més eficients.

Cuina amb Joan Roca no és un receptari de cuina, malgrat que el llibre incorpora unes vuitanta receptes que ens han d’ajudar a consolidar tots els procediments apresos. És una mena de curs de cuina imprès, fruit dels molts anys d’experiència del seu autor, per una banda com a cuiner i, per una altra banda, com a professor de L’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona.

El llibre, novetat aquesta setmana a la Biblioteca Joan Oliva, en basa en la idea que un bon cuiner -professional o no- ha de dominar la tècnica i saber tractar el producte. Per aquest motiu, aquesta obra permet incorporar nous hàbits i revisar usos i costums. Tant una qualitat com l’altra ens ajudaran a millorar la nostra tasca culinària. Per tal d’arribar a assolir tots aquests objectius, el contingut es presenta dividit en un seguit d’apartats:

 • Una cuina nutritiva: Cada vegada més preocupats per dur una dieta equilibrada, el llibre ens explica, per exemple, com preparar la dieta setmanal i diferents tipus de coccions.
 • Organitzar la cuina: Organitzar, planificar, comprar i conservar són activitats tant important com posar-se davant els fogons.
 • Productes: Conèixer a fons els productes -les seves varietats i característiques- ens farà treure’n el millor partit.
 • Utillatge i Maquinària: No cal tenir tota l’extensa gama de maquinària existent, però sí l’adient per a les nostres necessitats. Ens pot ser tan útil un determinat estri nou com recuperar-ne un de tradicional. En aquest apartat trobarem una acurada descripció d’estris i funcions.
 • Preelaboracions: Des de netejar, tallar i hidratar fins a dessalar, curar, etc.
 • Coccions: Quan apliquem als aliments qualsevol tipus de cocció, inicien tot un seguit de transformacions extraordinàries, com ara canvis de color, textura, aroma… En aquest apartat ens explicaran, pas a pas, com bullir, cuinar al vapor, estofar, confitar, escabetxar, sofregir…
 • Bases: Des de com fer un brou de peix fins a una beixamel.
 • SPAIN-GASTRONOMY-50BEST-AWARDS-ROCAEn Joan Roca regenta i dirigeix, al costat dels seus 2 germans, Josep -sommelier- i Jordi -xef de pastisseria-, el Celler de Can Roca. El gust per la cuina els ve de lluny als germans Roca: la seva àvia paterna ja regentava una casa de menjars a Sant Martí de Llémena. Els seus pares, encara ara, tenen un restaurant a Talaià, als afores de Girona. Just al costat del restaurant dels pares van engegar el primer Celler de Can Roca tots tres germans l’any 1986. L’any 2007 van traslladar el Celler a la ubicació actual, a Can Sunyer.

  La cuina del Celler de Can Roca ha estat reconeguda internacionalment. L’any 2009 va aconseguir la seva tercera estrella Michelin i, actualment, el restaurant és considerat el segon millor restaurant del món. Ara mateix, l’univers Roca està format per: Can Roca (el restaurant dels pares), Celler de Can Roca (el restaurant dels 3 germans), Mas Marroch (espai per a cel·lebracions), Roca Barcelona (format pel restaurant Roca Moo i el bar Roca Bar) i Rocambolesc (gelateria artesana).

  Llibres

 • Cuina amb Joan Roca: tècniques bàsiques per cuinar a casa.
 • Cuina catalana: 14 cuiners, 4 temporades, 56 menús, 168 plats…
 • La cuina de la meva mare: les millors receptes de la cuina catalana de tota la vida.
 • Las mejores recetas de mi madre.
 • DVD

 • El somni del Celler de Can Roca.
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Funny Girl