Òscar 2015: La teoría del todo.

cartelera_teoria_del_todo_angles

Títol original: The Theory of Everything.
Any de producció: 2014
Gènere: Biogràfic, drama.
Director: James Marsh
Guió: Anthony McCarten (a partir del llibre de Jane Hawking)

Intèrprets: Eddie Redmayne (Stephen Hawking), Felicity Jones (Jane Hawking), Tom Prior (Robert Hawking), Harry LLoyd (Brian), David Thewlis (Dennis Sicama), Thomas Morrison (Carter), Michael Marcus (Ellis), Emily Watson (Isobel Hawking), Charlie Cox (Jonathan Hellyer Jones).

 

The theory-2

  5 Nominacions:

 • Millor pel·lícula
 • Millor actriu: Felicity Jones
 • Millor actor: Eddie Redmayne
 • Millor guió adaptat
 • Millor banda sonora
 •  

  hacia el infinitoLa teoría del todo és una biografia, més personal que científica, inspirada en el llibre Hacia el infinito, de Jane Wilde. Jane Wilde o Jane Hawking, segons apareix al llibre, va ser la primera dona del famós científic anglès. Tots dos es van conèixer quan eren estudiants, ell de cosmologia i ella de poesia, a la Universitat de Cambridge.

  La pel·lícula, des del punt de vista de Jane, explica la seva vida en comú, el diagnòstic a Stephen d’ELA (esclerosi lateral amiotròfica) als 21 anys, l’inici de la carrera científica del físic britànic i el seu posterior divorci. Aquesta focalització sobre els aspectes més personals que científics ha fet que la pel·lícula fos criticada per alguns però, malgrat això, el film ha estat ben rebut pel públic.

  L’actor Eddie Redmayne interpreta a Stephen Hawking en un d’aquells papers que tant agraden a l’Acadèmia de Cinema. De moment, la seva interpretació ja li ha fet guanyar un Globus d’Or i a més a més de la seva nominació a l’Òscar com a millor actor principal, també és candidat al premi BAFTA i al del Sindicat d’Actors.

  Aquest actor britànic es va donar a conèixer en una sèrie de televisió basada en el bestseller de Ken Follet, Els Pilars de la Terra. Posteriorment ha participat a pel·lícules com ara Mi semana con Marilyn o Los Miserables.

  Felicity Jones porta a terme, per a molts, la gran interpretació de la pel·lícula com a la dona de Hawking. De la mateixa manera que el seu company de rodatge , Eddie Redmayne, pel que fa a la categoria masculina, l’actriu britànica és una de les candidates a l’Òscar com a millor actriu protagonista. Però en aquest cas haurà de competir amb una més que reconeguda actriu, Julianne Moore, que ja li ha près el Globus d’Or amb el seu treball a Siempre Alice i que surt també a totes les travesses per aconseguir la daurada estatueta el proper 22 de febrer. Tot i així, el treball de Felicity Jones és una de les candidatures més fermes per guanyar-lo.

  Des de finals dels anys 90, Felicity Jones va començar a treballar a diferents sèries de televisió. El seu debut al cinema va arribar l’any 2008 amb Flashbacks of a Fool. Després ha treballat a films com ara La Tempestad, Like Crazy o The Invisible Woman.

  DVD

  Eddie Redmayne a les biblioteques de VNG.

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Funny Girl