Decoración de pasteles paso a paso, Karen Sullivan

Que la decoració de pastissos, galetes, cupcakes i similars està de moda no és cap descobriment. Només cal passejar-nos per una llibreria per trobar un gran nombre de llibres sobre aquest tema. I si alguna cosa caracteritza aquests llibres és la gran quantitat de fotografies que hi podem trobar i la gran quantitat de tècniques, estris i vocabulari que s’hi descriuen.

L’èxit de l’anomenada rebosteria creativa té a veure, en certa mesura, amb el concepte del ‘Fes-ho tu mateix’ (en anglès, ‘do it yourself’), pràctica de fabricació o reparació amb les teves pròpies mans que et permet estalviar, ocupar el temps lliure i aprendre tot alhora. Però no es pot oblidar que aquest èxit s’ha vist multiplicat per la proliferació de botigues, estris i ingredients disponibles, llibres, blocs, pàgines webs, vídeos tutorials i tallers relacionats.

0006469_decoracion-de-pasteles-paso-a-paso-karen-sullivan_300Aquesta setmana a la Joan Oliva tenim com a novetat un d’aquests llibres que expliquen de manera gràfica i entenedora tècniques, receptes i estris. Es tracta de Decoración de pasteles Paso a Paso de Karen Sullivan.

Per començar, l’autora fa una presentació de diverses opcions decoratives i una descripció dels estris bàsics de treball.

A continuació fa un repàs pels ingredients clau per a la decoració de pastissos: de la glassa al massapà, passant per la xocolata o la pasta de sucre.

Un cop ja conegudes les eines i els ingredients bàsics, passem a aprofundir en les diferents tècniques de decoració: des de fer figures tridimensionals, a moldejar manualment, pintar o fer servir imatges.

Arribats a aquest punt, l’autora passa a descriure més d’una vintena de receptes en què podrem posar en pràctica tot allò après prèviament. Per finalitzar, un seguit de receptes dolces bàsiques que ha de conèixer qualsevol aprenent de pastisser.

En finalitzar, la Karen Sullivan fa esment de les persones que han col·laborat en la realització de Decoración de pasteles Paso a Paso: Asma Hassan, Sandra Monger i Amelia Nutting. Les fotografies de les obres d’aquestes creadores farceixen les pàgines del llibre.

A les biblioteques de VNG podeu trobar un gran nombre de llibres de pastissos, galetes i postres.

Si t’interessa aquest tema, no ho dubtis i passa per la biblioteca a reservar la novetat d’aquesta setmana!

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Funny Girl