Archie, el noi que parlava amb elefants

Archie, el noi que parlava amb elefants

El Premi Menjallibres de Foment de la Lectura continua endavant amb les trobades amb els autors i autores de les obres finalistes en ambdues categories: 1r i 2n d’ESO, per una banda, i 3r i 4t d’ESO, per una altra.

Avui, us fem un petit resum d’una de les obres finalistes en la categoria de 3r i 4t d’ESO. Es tracta d’Archie, el noi que parlava amb elefants, de l’escriptor Lluís Prats. Demà, dimarts 21 de març, els joves lectors podran compartir impressions amb el mateix Lluís Prats a l’Auditori de Vilanova i la Geltrú.

Finalista del Premi Menjallibres per a 3r i 4t d’ESO

El llibre: Archie, el noi que parlava amb elefants

Coberta del llibre finalista al Premi Menjallibres 2022-2023: Archie, el noi que parlava amb elefants.

L’amistat entre un noiet, l’Archibald Cunningham, i una elefanta, nascuda molt a prop de la plantació de te que la seva família té a Kènia, és la trama principal d’aquesta història entranyable. Un vincle que va més enllà de la història particular de l’Archie i que esdevé una veritable metàfora del vincle existent entre la humanitat i la natura.

La història engega l’any 1947 a Kènia i, malgrat que l’Archie amb només 11 anys deixa enrere l’Àfrica per anar a estudiar a un col·legi anglès, mai no oblidarà tot allò que va viure al continent africà. No serà, però, fins al 2010, un cop jubilat, quan l’Archie retorni a aquells exòtics escenaris volent retrobar el que hi va deixar.

Font: www.grup62.cat

  • Archie, el noi que parlava amb elefants. Catàleg Aladí i eBiblio.
  • Tots els llibres de Lluís Prats a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

L’autor: Lluís Prats

Lluís Prats va néixer l’any 1966 a Terrassa i va estudiar Art i Arqueologia. Tot i que bona part de la seva trajectòria professional l’ha desenvolupada, i encara ho fa, com a professor de Secundària i Batxillerat, ha fet moltes d’altres activitats. Ha exercit també com a editor de llibres d’art i no només això, sinó que a més a més ha dirigit una productora de cinema a Los Àngeles.

Imatge de l'escriptor Lluis Prats
Lluis Prats. Font: www.gruplector62.com

Pel que fa a la seva producció literària, en Lluís Prats ha estat reconegut amb un bon nombre de premis ben prestigiosos. A tall d’exemple, Hachiko: el gos que esperava va aconseguir el Premi Josep M. Folch i Torres 2014, així com el prestigiós Premi Strega Ragazzi, a banda d’haver estar traduïda l’obra a tretze idiomes. Per segona vegada, una obra seva, Estimat monstre, va tornar a ser reconeguda amb el Premi Josep M. Folch i Torres l’any 2019. Aquell mateix 2019, la novel·la juvenil Kambirí va rebre el Premi Ramon Muntaner i Archie, el noi que parlava amb elefants, també traduïda ja a diferents idiomes, ha estat reconeguda amb el 10è Premi Carlemany.

En Lluís Prats no només és autor de llibres infantils i juvenils, sinó que també ha escrit assaig i novel·la històrica.

Funny Girl