Premi Menjallibres, sisena edició

Premi Menjallibres, sisena edició

El Premi de Foment a la Lectura per a joves de 1r a 4t d’ESO ja torna a ser aquí!

Per sisè any consecutiu, comença el Premi Menjallibres, una acció de promoció lectora que organitza la Regidoria de Cultura, mitjançant la Xarxa de Biblioteques Municipals, i el Servei d’Educació de l’IMET.

Els alumnes dels centres de secundària de Vilanova i la Geltrú, que hi participen de manera voluntària, llegiran, per una banda, les obres finalistes seleccionades i, per una altra banda, tindran l’oportunitat de conèixer i parlar amb els autors. Així mateix, seran els encarregats d’escollir l’obra guanyadora del Premi Menjallibres a través dels seus vots.

A continuació, podeu conèixer els llibres finalistes d’ambdues categories (en primer lloc, 1r i 2 d’ESO i, a continuació, 3r i 4t d’ESO).

Primer i Segon d’ESO

Tercer i Quart d’ESO

Val a dir que aquestes obres han estat seleccionades pels Grups Promotors que estan formats per dos representants del professorat i dos representants de l’alumnat dels centres de secundària, així com per una representant de les llibreries locals, una representant de les biblioteques municipals i, a més a més, una autora local vinculada a aquest gènere.

Per tal de seleccionar les sis obres finalistes el Grup Promotor tracta de conjugar llibres de temàtica diversa, que puguin cobrir les expectatives dels lectors, així com també oferir una representació equilibrada del més interessant i representatiu de la narrativa actual.

Premi Menjallibres
Premi Menjallibres

El Premi Menjallibres és una iniciativa del Servei d’Educació de l’IMET i la Regidoria de Cultura (mitjançant la Xarxa Municipal de Biblioteques), però no seria possible sense l’aposta ferma de tots els centres d’educació secundària obligatòria públics i concertats que tenen un paper rellevant tant en la posada en marxa com en el desenvolupament del premi.

Paral·lelament al desenvolupament del Premi Menjallibres es durà a terme un Concurs de Booktràilers en què poden prendre part tots els estudiants que hi participen. Per a aquest concurs es compta amb la participació del Museu del Ferrocarril de Catalunya, de Rodalies Renfe, de l’Scaparium Room Scape, de la plataforma Filmin i Spring Projeccions que fan possibles els premis que reben els estudiants guanyadors.

Si voleu estar-ne informats no deixeu de consultar tant el web del Premi Menjallibres com també el blog de les biblioteques de Vilanova.

Funny Girl