Petit tractat sobre la immensitat del món

Petit tractat sobre la immensitat del món

Una de les darreres novetats relacionades amb el món de la natura que us ofereix la biblioteca Joan Oliva és aquest Petit tractat sobre la immensitat del món de Sylvain Tesson, editat per símboleditors.

En Tesson el va publicar en francès l’any 2005 quan tenia 33 anys i no és fins ara que apareix la publicació en català.

Val a dir que no té res de petit, potser el seu petit format i les seves només cent catorze pàgines, acostumades que el volums actuals arriben a cents de cents.

Durant la lectura d’aquestes pàgines venen ganes de…

… sortir i de descobrir el món que ens envolta, però fer-ho de manera tranquil·la i pausada i aprofitant per donar valor a les observacions minúscules que la natura ens ofereix dia a dia. La reflexió i la filosofia també són presents en cada moment del relat.

L’autor ens parla de la seva experiència visitant països llunyans els quals ha atravessat a peu contemplant la immensitat de l’entorn i assaborint la solitud, el diàleg amb ell mateix i els diferents trucs per no defallir en la creuada.

Quan tavesses el no-res de l’estepa, on ni un pam de terrreny no és diferent dels altres, és vital alimentar el propi pensament, perquè si no t’arrisques a parar boig, a embogir d’avorriment.

Fragment, capítol Cos i ànima, pàg. 32

Són 11 els capítols que divideixen les seves reflexions emmarcades en conceptes com el temps, l’espiritualitat, la felicitat, la geografia, l’humanisme, la llibertat, l’escalada a la pedra urbana, la solitud, la mort…

Coberta Petit tractat sobre la immensitat del món
Coberta Petit tractat sobre la immensitat del món

Amb un llenguatge proper, Tesson ens endinsa dins del seu món, encara que a vegades s’ha de rellegir la frase, el paràgraf per copsar la totalitat del missatge i reflexionar-hi.

El viatge és aquesta superfície que s’ofereix al pensament per poder divagar en la més completa llibertat.

Fragment, capítol Cos i ànima, pàg. 31

Per acabar comentar-vos que durant tots els capítols trobareu referents literaris, tots ells relacionats amb temes sobre la natura: Hesse, Thoreau, Rerouac, Tolkien, Jünger…

L’autor

Sylvain Tesson és un geògraf i viatger francès que ha escrit molts llibres sobre els seus viatges. És molt conegut a França. Els seus viatges, però, no són viatges amb transport ràpid, sinó tot al contrari, a peu, en bicicleta i a molt estirar, amb moto.

Al Catàleg Aladí trobareu també:

I a l’eBiblio en podeu demanar en préstec dos: La pantera de les neus i Un verano con Homero.

Goldfinch