Roma soy yo de Santiago Posteguillo
La novetat d’aquest mes de maig a la biblioteca Joan Oliva i Milà és Roma soy yo de Santiago Posteguillo.
És gentilesa de la Llibreria Llorens.

La història s’inicia amb un terratrèmol: el judici contra Dolabela.
Juli Cèsar actuarà com a fiscal, aleshores un advocat de 23 anys. Judici, però, que sembla impossible de guanyar. Aquest acte és el fil conductor de la narració, però que amb l’ajut d’un seguit d’analepsis coneixerem el caràcter de Juli Cèsar.
L’acció se situa a Roma, l’any 77 a.C. El senador Dolabela serà jutjat per corrupció, però ho té tot al seu favor: els millors advocats defensors, ha comprat el jurat i a més és conegut per usar la violència contra tots aquells que s’hi enfronten. Ningú vol ser el fiscal, però apareix un jove patrici que accepta portar l’acusació i defensar el poble de Roma i desafiar el poder de les èlits.
Roma soy yo
és el relat dels extraordinaris successos que van marcar el destí de Cèsar.
En el vídeo que segueix en Santiago Posteguillo explica en primer lloc què el va portar a escriure sobre Juli Cèsar i en segon lloc com va obtenir la informació que és l’eix de la narració. També s’acompanya aquesta xerrada amb la lectura de certs fragments llegits per l’actor Víctor Clavijo.
Podeu trobar el llibre al Catàleg Aladi i a l’ eBiblio.
Amb aquesta novel·la en Posteguillo comença un llarg camí per la vida de Juli Cèsar. El seu objectiu és que aquest projecte contempli l’escriptura de sis novel·les, la primera de les quals és la que us presentem.
El juicio estaba perdido. Estaba loco cuando aceptó ser el abogado de los macedonios. O, quizá como decía Cornelia, él se volvió loco desde Sila. Y eran tantas las cosas vividas…
César sentía los dedos de Cornelia masajeando sus sienes. La fe de su mujer en él seguía intacta. Cornelia era su refugio.
Mantuvo cerrados los ojos. Sí… Todo volvía siempre a Sila, el mentor de Dolabela… Sila… Lucio Cornelio Sila…
Fragment, pàg. 464
Amb un llenguatge pulcre i precís, en Posteguillo aconsegueix que el lector visualitzi perfectament totes les situacions que descriu acompanyades per uns diàlegs que ens traslladen a l’any 77 a.C.
L’autor
En Santiago Posteguillo és professor titular de literatura anglesa a la Universitat Jaume I de Castelló. És l’autor que ha venut més novel·les de caire històric en llengua castellana.
Val a dir que la seva producció literària va començar l’any 2006 amb Africanus: El hijo del cònsul i va seguir amb dues més que van completar una trilogia: Las legiones malditas i La traición de Roma.
Segueix uns anys més tard amb una altra trilogia dedicada a Trajà: Los asesinos del emperador, Circo máximo i La legión perdida.
Per acabar l’any 2018 guanyant el Premi Planeta amb Yo, Julia, a la qual va seguir Y Julia retó a los dioses.
Al nostre blog s’ha dedicat un article sobre Roma segons Santiago Posteguillo.
Al Catàleg Aladí i a l’eBiblio, trobareu la producció literària que podeu demanar en préstec.
Desitgem que trobeu aquesta història tan interessant com l’hem trobada nosaltres!