Dia Internacional per a la Visibilitat Trans 2022

Dia Internacional per a la Visibilitat Trans 2022

El dia 31 de març se celebra el Dia Internacional per a la Visibilitat Trans. Des de la biblioteca Joan Oliva us volem fer cinc cèntims de les darreres novetats relacionades amb la transexualitat i la seva problemàtica.

La batalla trans. Raúl Solís

Raúl Solís, periodista, ens endinsa en la problemàtica que tenen les persones trans i en la repercusió de la tramitació de la Llei Trans a les Corts Espanyoles en el moviment feminista.

Coberta
Coberta

Quan s’aprovi aquesta llei s’eliminaran els requisits mèdics i burocràtics, és a dir, no caldrà un informa mèdic o psiquiàtric que digui que no estan malaltes. L’ús d’hormones serà optatiu. I el que és més important deixaran d’estar tutelades per l’estat, la religió i les seves pròpies famílies.

De tota manera, les persones trans estan excloses laboralment, la qual cosa provoca que s’hagin de dedicar a la prostitució o que es trobin al llindar de la pobresa quan ja són majors de seixanta anys.

Entrevista de la TV de Còrdova a Raúl Solís

Finalment dir que La batalla trans cerca la comprensió dels drets de les persones trans, a l’igual que el de les dones, són drets humans. A Espanya, durant la dictadura es van enviar les dones transexuals a la presó, les van obligar a prostituir-se i les apallissaren les ferides de les quals encara no s’han tancat, per tant, aquest país té un deute pendent amb aquest col·lectiu. Malauradament, després de quaranta anys més encara no han vist reconeguts els seus drets, cosa que la Llei Trans a aprovar hauria de reconèixer, però no els contempla tots.

Este libro es sobre derechos humanos, que es lo que son el feminismo y los derechos de las personas LGTBI. Digo esto en el capítulo introductorio porque sé que habrá quienes argumenten qué hace un hombre hablando de feminismo o de personas trans, sin ser yo ni mujer ni trans.

Introducción, cap. 1, pàg. 9

Trans. Shon Faye

Coberta
Coberta

Shon Faye és una periodista i també escriptora britànica referent del moviment trans. A Trans. Un alegato por un mundo más justo y más libre, l’autora analitza de manera exhaustiva i reveladora l’experiència de la vida de les persones transgènere, que inclou homes trans, dones trans i persones no binàries. Acaba, però, oferint un manifest per la justícia i la solidaritat entre tots, és a dir, conscienciar els lectors de la importància d’escoltar una minoria, que a països com el Regne Unit no arriba a l’1%.

Entrevista Channel 4 BBC

Viéndolo exclusivamente desde la perspectiva de la política de la visibilidad, es innegable que yo estaba en una posición de prestigio y privilegio: para una mujer trans, tener siquiera una plataforma y una voz en los medios sigue siendo una rareza. Y es también innegable que lo conseguí debido a mis estudios, a mis condiciones económicas y a mis contactos en los medios.

Fragment capítol Lucha de clases, pàg 172

Reina. Elisabeth Duval

Coberta
Coberta

Elisabeht Duval és una jove espanyola que viu a París, llicenciada en Filosofia i Lletres i Filologia francesa per la Sorbona. Reina va ser el seu primer llibre.

Narrat com un diari, els temes que destaquen són la vida universitària com a inici de la maduresa, la política sota el capitalisme tardà i també l’amor postadolescent vist des d’una òptica diferent. És, realment, un estímul intel·lectual, ja que durant tota la narració hi ha una barreja d’allò que és més públic amb el que és més privat.

Entrevista al programa buenismo bien

Como parte del tratamiento trimestralmente tengo que pincharme Decapeptyl. […] La inyección es intramuscular. Como efectos adversos, en una gradación de mayor a menor frecuencia: debilidad, reducción de la líbido, impotencia, mareos, dolor de cabeza, depresión, cambios de humor, consciencia de los latidos del corazón como Sylvia Plath, vértigo […]. Ser trans y no tener que decírselo constantemente al mundo significa algunas cosas más que una ligera desviación trimestral de la rutina, sí, pero hoy se reduce a eso.

Fragment, pàg 102-103

Identidades trans. Maria Evelia Aparicio-Isidro Garcia Nieto

Coberta
Coberta

La realitat de les persones trans és cada dia més visible. Encara que hi ha determinats grups, tant socials com polítics, que no volen que es parli d’aquesta comunitat.

Les vivències i les dificultats que experimenten les persones trans a la societat actual mereixen ésser analitzades en un llibre. És per aquesta raó que Aparicio i Garcia, autors d’aquest llibre, expliquen com és la seva quotidianitat, quines necessitats específiques presenten i quins són els reptes de la societat per tal que sigui més transinclusiva en el futur.

El llibre va dirigit a professionals que vulguin aprofundir en el coneixement de les identitats trans des d’una perspectiva acadèmica. També serveix per als familiars que necessitin disposar de més eines a l’hora d’acompanyar el trànsit dels seus familiars trans.

Antes de empezar a leer el libro, queremos que hagas una reflexión sobre la mirada que tienes sobre las identidades trans. Creemos que es importante reconocer la diversidad sexogenérica a nuestro alrededor y entender que todas las personas somos divertidas, seamos no personas trans.

Fragment, Introducción, pàg 15

Per acabar, teniu més informació:

Desitgem que aquestes propostes per al Dia Internacional per a la Visibilitat Trans 2022, us agradin!

Pictogrames que faciliten la cerca dels continguts al CI LGTBIQ+ de les bíblios vng
Pictogrames que faciliten la cerca dels continguts al CI LGTBIQ+ de les bíblios vng

Goldfinch