This is ROCK

This is ROCK

I de les publicacions periòdiques que tenim disponibles a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona i que us n’hem anat parlant: VOGUE, Rolling Stone Magazine, Librújula i Arrels, avui us fem cinc cèntims d’una de musical: This is rock.

El rock, el gènere musical

El rock és, sens dubte, la música més popular del segle XX, i ho seguirà sent per molts anys més; les llegendes del rock ja són part de la història més rica de la música popular dels últims temps, generant un moviment sense precedents, on els joves que havien crescut escoltant els ídols nord-americans del gènere estaven llestos per fer sonar el seu propi ritme de rock més atrevit i psicodèlic.

This is ROCK, la revista

Coberta de la revista This is rock del mes de març
Coberta de la revista This is rock del mes de març

This is rock és una revista de música que porta en les seves pàgines atractius continguts per a atreure aquests joves a la música progressiva, en el seu interior a més de comptar amb reportatges i notícies de rock, enriqueix el contingut amb petites aproximacions en forma de ressenya a les estrenes de cinema, o les pel·lícules que van marcar una època concreta en el record col·lectiu; també ens endinsarem en viatges retrospectius al passat musical a través dels grans concerts;  o fins i tot la literatura, en el seu espai anomenat Energía Decibélica.

Seccions

En la secció Backline es proposa noves publicacions de remakes d’artistes que van tenir èxit en etapes anteriors i que retornen amb remasteritzacions o concerts que es van gravar en dècades anteriors i que ara es poden aconseguir en diversos formats, com discs de vinil o cd’s. Frank Zappa, Brian May, Joe Vinegar, Roy Harper, Eddie Veddeer, Marillon,, Cosmic Psychos, Chris Ousey, Johnny Winter, entre molts altres.

Les entrevistes exclusives amb els artistes que entren a l’actualitat musical mitjançant els seus nous treballs, servirà com a excusa per conèixer històries del seu passat, anècdotes i un seguit d’imatges de la seva trajectòria, contrastant amb els canvis que viuen en el present.

Els millors moments dels concerts més emblemàtics també tenen cabuda en el repàs mensual que es porta a través de les millors imatges icòniques que van marcar la història de la música rock en directe.

Les bandes musicals

Les bandes emblemàtiques com The Beatles o Guns N’Roses, acostumen a ser protagonistes habituals en el contingut dels seus reportatges. La fotografia arriba a enriquir exponencialment qualsevol record d’èpoques inoblidables que faran introduir-se al lector en moments singulars d’una època musical que va marcar tota una revolució en la societat d’aquells anys.

El rock, com la majoria de les músiques populars del segle passat, van néixer d’una confluència d’estils, alguns molt diferents entre si. Si bé avui hi ha tipus de rock que ja no guarden cap parentiu amb els seus orígens, tots tenen una arrel en comú: el blues i el folk.

Una mica d’història…

A finals de segle XIX, el 1886, un cantant anomenat Johnny Gardner, pertanyent al grup Moore’s Troubadours, interpretava una tonada anomenada «Rock and Roll Me». I el 1889, Arthur Collins va gravar el que molts experts consideren la primera llavor del rock’n ‘roll, All Coons Look Alike to Me.

Goldfinch