Primeres novetats dels Centres d’interès

Primeres novetats dels Centres d’interès

Iniciem el 2022 amb les primeres novetats dels Centres d’interès de Dones i Feminismes i LGTBIQ+ de la biblioteca Joan Oliva. Us en detallem a continuació algunes de les que ens han arribat!

En primer lloc, us fem cinc cèntims de tres novetats del centre d’interès

Dones i Feminismes

Primer,

Yo sonreiré por las dos de Lalo Tovar

El maxisme. La lluita silenciosa de milions de dones.

Jo seré aquí per donar-te suport i per sacrificar-me. Jo que ja he assumit el meu paper. Jo que no estic disposada que repeteixis els meus errors. Jo, que no vull que tu, Lisa, siguis tot allò que no em van deixar ser a mi: autònoma, independent, una dona del segle XXI.

Segon,

Sin marcas visibles de Rachel Louise Snyder

Amb aquest llibre, Snyder vol cridar l’atenció de l’opinió pública sobre un dels problemes més greus que commouen la societat: la violència de gènere. Per tal d’arribar abastament, l’autora ha entrevistat a víctimes, a agressors i a activistes. Les Nacions Unides han conclòs en un informe que el lloc més perillós per a les dones és la pròpia llar i no coneix de classes socials, ni culturals, ni geogràfiques.

Per acabar amb un recull de

deu assajos que tracten sobre qüestions relacionades amb escriptores, lectores i, també, estudioses de ciència-ficció no realista i sempre des de la perspectiva de gènere.

Hijas del futuro. Cristina Jurado i Lola Robles

Les dues autores, Jurado i Robles diuen:

«somos hijas de aquellas mujeres que antes que nosotras han luchado por alcanzar la igualdad de derechos y oportunidades, y somos hijas del futuro porque reclamamos el tiempo venidero como un espacio propio en el que las voces de todas se oigan».

És amb aquesta veu col·lectiva, de pertànyer al grup i que s’aplica a la literatura de ciència-ficció, fantasia i terror amb tots els seus formats i subgèneres, la que vol mantenir una conversa enriquidora i transformadora. La intenció d’aquest recull és que es comencin línies de reflexió que amb el temps es vagin ampliant.

Seguim i acabem amb una petita introducció de tres novetats del centre d’interès

LGTBI+

Primerament, Cómo superar un bollodrama de Paula Alcaide. Manca de desig sexual, relacions tòxiques, enamorar-se d’una dona heterosexual, trencaments, malentesos, gelos, crisis de parella… La vida afectiva de les dones que mantenen relacions amb altres dones està plena d’alts i baixos. Paula Alcaide, psicòloga, desglossa en aquest manual algunes de les particularitats de les relaciones entre dones i ofereix, també, les pautes per superar aquells moments d’alta intensitat emocional.

Segona, El cine transgénero. Los 100 mejores títulos. En aquest recull trobareu les 100 millors pel·lícules i, segons els autors, no volen que només sigui una guia, sinó que també us desperti alguna consciència amb el màxim de respecte al col·lectiu de persones que reflecteixen d’una manera o altra les produccions anunciades i analitzades.

I per acabar, la tercera i darrera, Eternos de Toni Mansilla Jacas. Cal dir que aquesta novel·la és d’un autor nascut a la nostra ciutat, Vilanova i la Geltrú. I de què tracta? És la història de Kasym, un jove universitari, que per un esdeveniment fortuït s’adona de l’odi profund que té la societat en què viu vers les persones homosexuals. Aquesta narració, però, vol ser un homenatge a les víctimes de la persecusió homòfona que va tenir lloc a Txetxènia a principis del 2017.

Foto dones lgtbiq crop 490x1024 - Primeres novetats dels Centres d'interès

Desitgem que la proposta d’aquestes primeres novetats dels Centres d’interès de Dones i Feminismes i LGTBIQ+ siguin també del teu interès!

Goldfinch