Dones i Feminismes

Dones i Feminismes

Dones i feminismes a les biblioteques de Vilanova i la Geltrú

Llibres sobre la dona, la seva història, el moviment feminista o sobre aspectes que puguin interessar aquest col·lectiu n’hi ha un munt. I, des de fa uns anys, se’n publiquen un bon grapat de títols de temes ben diversos. Avui, en el blog Llibres i +, us fem cinc cèntims de les novetats més recents que hem incorporat en el Centre d’Interès de Dones i Feminismes.

En primer lloc:

Mi belleza no es cosa tuya. Florence Given

Coberta del llibre "Mi belleza no es cosa tuya"

Florence Given és una jove influencer britànica que amb només vint-i-dos anys ha debutat amb aquest primer llibre. Mi belleza no es cosa tuya és una barreja de llibre sobre feminisme i d’autoajuda que ha aconseguit ser un best-seller al Regne Unit.

Amb un llenguatge, un estil i unes il·lustracions que, de ben segur, connectaran amb els més joves, alguns dels capítols tenen uns noms tan contundents com, per exemple: El feminismo te arruinará la vida (de la mejor de las maneras), Las mujeres no existimos para satisfacer la mirada masculina o No tienes que casarte (¡qué va!).

Seguim amb:

Como cuidar el suelo pélvico. Jane Simpson

Cómo cuidar el suelo pélvico

La doctora Jane Simpson, que des de fa tres dècades tracta disfuncions relacionades amb el sòl pelvià, ha publicat el seu primer llibre: Cómo cuidar el suelo pélvico.

Una obra de referència per conèixer i poder resoldre les principals disfuncions d’aquesta part tan important del nostre cos. I no és una obra dirigida només a dones d’una determinada edat, tot i que habitualment són el col·lectiu que més pateix per aquests transtorns. Simpson recomana exercitar el sòl pelvià, per guanyar qualitat de vida, no només a dones, sinó també a homes. I no cal esperar a ser grans i patir les conseqüències d’un transtorn en aquesta part de la nostra anatomia. De fet, l’autora recomana incorporar un seguit d’exercicis en la nostra vida diària des de joves per prevenir problemes en un futur.

En tercer lloc:

Dones viatgeres. La valentia de disset aventureres avançades al seu temps. Elisenda Albertí

Dones viatgeres

L’editora i escriptora Elisenda Albertí ha publicat Dones viatgeres. En el llibre, hi recull l’extraordinària vida de disset dones que, entre el segle XVIII i principis del XX, van desafiar les normes i prejudicis socials i van viatjar a llocs ben llunyans. No eren turistes, evidentment, sinó veritables aventureres. Per diferents raons com, per exemple, anar a la recerca de la seva llibertat personal, practicar una professió o fer realitat els seus somnis, aquestes disset dones han escrit una pàgina a la història.

L’Elisenda Albertí és autora d’altres llibres amb protagonistes femenines. En podeu trobar alguns a les biblioteques de Vilanova i la Geltrú. Així que si us interessen, feu clic aquí.

  • Dones viatgeres. Catàleg Aladí

També fem un petit resum del contingut de:

Com alliberar-nos: el feminisme negre i el Combahee River Collective

coberta llibre com alliberar nos 669x1024 - Dones i Feminismes

Keeanga-Yamahtta Taylor, editora de Com alliberar-nos, és acadèmica i escriptora. La seva tasca està dirigida principalment a l’anàlisi dels drets de la població afroamericana. És autora, per exemple, de From #BlackLivesMatter to Black Liberation.

A Com alliberar-nos, entrevista, entre d’altres, a les tres autores de la declaració del Combahee River Collective, Barbara Smith, Beverly Smith i Demita Frazier, a la cofundadora de #BlackLivesMatter Alicia Garza i a la historiadora i activista Barbara Ransby. S’hi analitza la situació del moviment feminista negre a a actualitat.

  • Com alliberar-nos. Catàleg Aladí

Alianzas rebeldes  : un feminismo más allá de la identidad 

Coberta del llibre "Alianzas rebeldes"

Per acabar, fem referència a Alianzas rebeldes, un llibre coordinat per Clara Serra, Cristina Garaizábal y Laura Macaya que incorpora punts de vista de diferents autores i autors. Cadascun d’aquests autors, des de la seva pròpia visió del moviment feminista, debaten sobre la situació en l’actualitat.

La defensa d’un feminisme en aliança amb d’altres movimemts i lluites socials uneixen un seguit d’autores que prenen distància en relació a feminismes excloents“.

  • Alianzas rebeldes. Catàleg Aladí

Així doncs, si hi esteu interessats, periòdicament trobareu més novetats del Centre d’Interès de Dones i Feminismes a les biblioteques de Vilanova. Per aquest motiu, no deixeu de passar per les biblioteques i de fer una ullada al nostre blog per estar-ne al dia.

Funny Girl