Justicia de Javier Díez Carmona. Gènere negre

Justicia de Javier Díez Carmona. Gènere negre

La novetat de gènere negre que us presentem aquesta setmana és Justicia de Javier Díez Carmona la història de la qual transcorre a Bilbao.

Que la lluvia dibujara una quebradiza cortina sobre la alfombra del Cantá´brico no era excusa para renunciar a uno de los pocos placeres que María Estela Delgado se permitía. Abandonar, rendirse al calor de las mantas cuando el sirimiri barre los tejados sería dilapidar sobre el colchón la mayor parte de esas madrugadas que reservaba para sí misma.

Inici del cap. 13, pàg. 93
Coberta
Coberta

I quina és la història?

Un exdirector jubilat d’una sucursal bancària, Antonio Arzamendi, s’assabenta que han assassinat la Rosa. Aquesta dona era l’amor de la seva vida a més de companya de feina i amb la qual tenia plans de futur.

Per a la policia tot sembla indicar que ha estat un robatori amb violència, però no és així per a l’únic testimoni: Osmany Arechabala, militar cubà, que diu que ha presenciat una execució.

logo blog genere negre AMB LLETRES 1 - Justicia de Javier Díez Carmona. Gènere negre

Però les morts no acaben. Aquella mateixa nit apareix el cadàver d’un home al costat d’un banc on s’ha escrit la paraula “justicia”. Dos dies després assassinen la filla d’un acabalat empresari de la construcció.

Tres personatges: Arzamendi, Osmany i Borja Maruri, aquest últim contractat pels familiars d’una de les víctimes, intentaran descobrir la identitat dels culpables i també els motius que amaguen darrere de les seves accions.

Saber la veritat no serà agradable per a ningú.

Amb un llenguatge directe i senzill atrapa des del primer full. Díez ens situa en una atmosfera grisa i plujosa, la qual cosa afavoreix que el relat sigui dubtós i carregat de tensió.

Justicia és la tercera novel·la que escriu aquest autor. Les altres dues, Correr a ciegas és del 2012 i E-King és del 2013.

La trobaràs al Catàleg Aladí i a l’eBiblio.

Per acabar, una pregunta: t’atreveixes a fer aquest viatge per Bilbao? De segur que sí!

Goldfinch