Dones i Feminismes. Novetats

Dones i Feminismes. Novetats

El nou Centre d’Interès de Dones i Feminismes no para d’incorporar novetats al seu fons. Aquestes que destaquem avui, en són algunes:

100 grans dones de la història. Mª Àngels Cabré

Coberta de "100 grans dones de la història"

En primer lloc, comencem amb un recull de personatges femenins que han estat protagonistes al llarg de la història. L’escriptora i crítica literària Mª Àngels Cabré, especialitzada en feminisme cultural i directora de l’Observatori Cultural de Gènere, signa 100 grans dones de la història.

El llibre recull cent noms de dona des de Cleòpatra, Joana d’Arc o Elisenda de Moncada fins a Carme Karr, Rosa Sensat o María Zambrano. Cent protagonistes de la història des d’abans de Crist fins a l’actualitat. “Dones de la música, les arts plàstiques, la literatura, la filosofia, la ciència, el cinema…Dones privilegiades i dones humils, heroiques en les seves històries de superació. Dones que han assolit els seus somnis amb grans dosis de passió i compromís. Dones que han deixat emprenta. Dones, en definitiva, que avui són referents per a moltes altres dones“.

Les candidates. Sarah Watson

Les candidates

Sarah Watson és guionista i productora de televisió i Les candidates, novel·la juvenil que ja podeu agafar en préstec a la biblioteca, ha estat el seu debut com a escriptora.

La història comença el 20 de gener de 2049, quan una de les quatre protagonistes de la història és a punt de ser investida com a Presidenta dels Estats Units.

Sí, són quatre les joves protagonistes del llibre: l’Ava, la Jordan, la CJ i la Martha. Totes quatre, amigues des de la infantesa, però només una serà proclamada trenta anys després presidenta de la primera potència mundial.

La història retrocedeix fins al 2019 per tal de conèixer la història d’aquestes quatre amigues i per provar d’esbrinar quina arribarà al Despatx Oval. Descobrireu vosaltres el misteri?

Tengo un nombre. Chanel Miller

"Tengo un nombre"

En tercer lloc, us presentem Tengo un nombre. El llibre recull les esgarrifoses memòries de Chanel Miller, una jove estudiant, l’any 2015, quan va ser violada al campus de la Universitat d’Stanford.

El tracte que va rebre durant el judici, l’ínfima condemna que va rebre l’agressor, el fet que va haver d’assumir una identitat que no era la seva durant quatre anys són el nucli d’aquestes íntimes reflexions que Miller va publicar amb el títol de Tengo un nombre.

Us presentem una història punyent que ens farà reflexionar sobre les víctimes de violència sexual i el tracte que reben no només per part de la justícia, sinó també de la societat.

Abandonar el hogar paterno. Marion Woodman

"Abandonar el hogar paterno. Viaje hacia una feminidad consciente"

Per concloure, hi destaquem Abandonar el hogar paterno.

Coordinant la feina de tres autores i participant del seu procés creatiu, trobem la Marion Woodman, professora canadenca autora d’altres obres, com ara, Los frutos de la virginidad i Adicción a la perfeccción.

A Abandonar el hogar paterno. Un viaje hacia la feminidad consciente, Woodman de la mà de Kate Danson, Mary Hamilton i Rita Greer Allen assenyala el camí cap a un “estat d’integritat i equilibri interior que anomena feminitat conscient“.

  • Abandonar el hogar paterno. Aladí

No deixeu de passar per la Joan Oliva per conèixer el Centre d’Interès de Dones i Feminismes.

Funny Girl