Darreres novetats infantils de novembre 2021

Darreres novetats infantils de novembre 2021

Aquest mes us proposem la lectura d’algunes de les darreres novetats infantils de novembre 2021 que s’han incorporat a la sala dels més menuts i no tant!

(I1 Pap) A LA CUA DE L’ARCA de Antonis Papatheodoulou i Iris Samartzi (il·lustracions) Ed. Kalandraka

Coberta
Coberta

Què fan? Què esperen?

Un parell de ratolins són al bosc jugant i de sobte troben una llarga cua d’animals esperant.

Els ratolins van avançant per la cua i van sentint els comentaris que van fent la resta d’animals: “La cua de l’Arca ?” “Només una parella ?” “Un diluvi?” “Quaranta dies i quaranta nits?”…. els protagonistes no saben pas què passa, però a vegades res no és el que sembla!!

Un àlbum amb unes il·lustracions  amb collage molt boniques que acompanyen la narració mantenint la intriga fins al final que juntament amb el desplegable que hi trobem ens donarà la solució a l’enigma que vivien els ratolins.

Un magnífic àlbum que fa homenatge al teatre i a la cultura.

(I1 Car) LA NENA DELS ULLS ATRAFEGATS d’André Carrillo. Ed. Thule

Aquest és un àlbum en el qual hi trobem un text breu a cada pàgina amb un missatge clar, les il·lustracions molt treballades i amb molt color complementen el que s’explica.

Coberta
Coberta

La protagonista és una nena que no menja sopa, ni carn, ni peix, ni fruita, ni gelats. És una nena que té sempre els ulls atrafegats, i no s’adona de tot allò que l’envolta.

Aquest conte fa una reflexió al voltant de les noves tecnologies que han anat avançant molt i ara ja són aquí per quedar-se, però hem de saber compaginar-les amb el nostre entorn per poder veure-hi més lluny, cap a tots els costats!

(I1 Mul) ON VAN QUAN PLOU? de Gerda Müller. Ed. ING Edicions

On van els animals quan plou? Aquesta és la pregunta que fa Mariona, quan passejant pel camp amb els seu germà Lluc i el seu cosí gran Esteve, es posa a ploure i han de córrer per tornar a casa de l’àvia.

A partir d’aquest moment el llibre ens va ensenyant què fa cadascun dels animals quan plou des d’aixoplugar-se dins del tronc d’un arbre fins a aquells que gaudeixen amb la pluja.

Coberta
Coberta

Un llibre molt bonic i interessant amb unes il·lustracions plenes de realisme i de detalls com ja ens té acostumats Gerda Muller. Al final de  l’àlbum hi trobem un annex amb informació sobre la pluja i explicacions d’animals i fauna que hem anat veien al llarg del relat.

Aquest és l’últim àlbum publicat a casa nostra d’aquesta il·lustradora holandesa que ens farà sortir una estona de la ciutat per endinsar-nos a les meravelles de la natura!

(I2 Car) L’ELEFANT de Peter Carnavas

“Quan l’Olive va entrar a la cuina, va trobar un elefant assegut al costat del pare a la petita taula de fusta. Tots dos feien la mateixa expressió cansada i miraven fixament per la finestra, com si fos un quadre que no havien vist mai abans. L’elefant omplia l’habitació de foscor amb la seva ombra i portava un barret negre al cap”

Coberta
Coberta

Així comença aquesta novel.la adreçada a infants d’entre 8 i 12 anys que utilitza l’element fantàstic per tractar un tema molt real i molt dur com és la depressió.

L’Olive la protagonista del llibre ens parla de la tristor realment grossa que té el seu pare i com és acompanyat per un enorme i metafòric elefant. Ajudada per l’avi, un senyor entranyable, i l’Arthur, alguna cosa més que un company de classe intentaran fer fora aquesta cosa tant grossa com un l’elefant.

(I3 Dav) KID I LA CIMERA DELS ANIMALS de Gwenaël David. Ed. Flamboyant

Aquest llibre ens porta fins a Paris l’any 2030 en un  món on hi ha catàstrofes cada dia.

En aquest entorn desolador on tothom sap que als oceans, als boscos, als núvols, als animals o als rius se’ls estava acabant l’alè  s’organitza la primera Cimera d’animals amb l’objectiu de reunir el màxim d’espècies que habitin la Terra i intentar arribar a  pactar una manera equitativa per gestionar els recursos que encara hi ha.

Coberta
Coberta

La Kid és una nena d’onze anys, que després de guanyar un concurs de periodisme nacional, és escollida entre miler d’alumnes per cobrir aquest esdeveniment de caire històric.

Quan una explosió sobtada deixa la sala d’on transcorre la Cimera incomunicada, les espècies es veuran forçades a trobar la manera de comunicar-se, entendre’s i cooperar per sortir-se’n.

Una novel·la que ens parla d’ecologia, de les noves generacions de nois/es activistes compromesos amb el nostre planeta i la necessitat de respectar la vida salvatge i els ecosistemes del nostre planeta.

Goldfinch