Què hi ha de nou als Centres d’Interès de Dones i Feminismes i LGTBIQ+?

Què hi ha de nou als Centres d’Interès de Dones i Feminismes i LGTBIQ+?

Els nous Centres d’Interès sobre Dones i Feminismes i sobre LGTBIQ+ incorpora setmana rere setmana nou fons acabat de publicar. A tall d’exemple, us fem cinc cèntims d’alguns dels llibres que ja podeu agafar en préstec:

La revolución de la menstruación. Xusa Sanz

Coberta del llibre "La revolución de la menstruación".

Xusa Sanz, infermera i educadora sanitària especialista en salut hormonal femenina signa La revolución de la menstruación. Un llibre molt didàctic en què Sanz ens explica tot allò que hauríem de saber sobre el cicle menstrual i, especialment, els hàbits que hauríem d’incorporar a la nostra vida diària perquè sigui el més saludable possible. L’alimentació, la incidència de l’estrès en el cicle menstrual, les alteracions de la son i els beneficis de l’exercici físic són alguns dels temes dels quals, de manera molt planera, sabrem més i millor. No en va, en ple segle XXI la menstruació i tots aquells aspectes que hi tenen relació són uns grans desconeguts per a bona part de les dones.

Així mateix, en aquest llibre trobareu també molta informació sobre les principals alteracions menstruals: excès d’estrògens, dismenorrea, ovaris poliquístics o amenorrea, per exemple.

  • La revolución de la menstruación (Aladí)

Jo, els homes, els detesto. Pauline Harmange

Coberta del llibre "Jo, els homes, els detesto"

Un títol provocador per a un llibre que va aixecar polseguera a França. I és que un assessor del Ministeri d’Igualtat francès va fer esforços per censurar-lo. L’efecte aconseguit va ser, però, tot el contrari ja que les vendes es van disparar i els drets van ser comprats per editorials d’arreu del món.

La jove escriptora i activista feminista Pauline Harmange és l’autora d’aquest manifest en què defensa la tesi que “per aconseguir una societat justa on hi hagi igualtat d’oportunitats s’ha de fer entendre els homes que han de renunciar activament als seus privilegis, culturalment molt arrelats“.

Historia del movimiento feminista i LGTBIQ+

Seguim amb dos llibres de petit format que de manera eminentment visual repassen la història del moviment feminista i del moviment LGTBIQ+.

Per una banda, Helen Pankhurst, escriptora i acadèmica que durant tres decàdes ha treballat en defensa dels drets de les dones és qui signa el pròleg de Historia del movimento feminista. 150 anys d’història que el llibre repassa de manera gràfica i detallada, amb petites píndoles informatives farcides de noms i d’història.

Historia del movimiento feminista

Per una altra banda, la guanyadora del Premi Stonewall  i defensora dels drets LGTBIQ+ Linda Riley signa la introducció de Historia del movimiento LGTBIQ+. Com l’anterior, un llibre ple d’informació que comença el seu repàs un cop finalitzada la Segona Guerra Mundial i arriba fins a l’actualitat.

Historia del movimiento LGTBIQ+
  • Historia del movimiento feminista (Aladí)
  • Historia del movimiento LGTBIQ+ (Aladí)

Napalm al cor. Pol Guasch

Coberta de la novel·la "Napalm al cor"

Per concloure aquesta tria de novetats, fem esment d’una novel·la: Napalm al cor, del joveníssim autor català Pol Guasch.

Un debut literari amb què ha estat reconegut amb el Premi Llibres Anagrama de Novel·la 2021.

A continuació, el mateix autor ens dona les claus de la seva primera novel·la:

Pol Guasch parla de Napalm al cor

Per acabar, recordeu que periòdicament trobareu informació sobre el darrers títols que hem anat afegint als nous Centres d’Interès, tant de Dones i Feminismes com també LGTBIQ+, en el nostre blog. Així doncs, no ens perdeu la pista!

Funny Girl