De ninguna parte. Julia Navarro. Novetat!

De ninguna parte. Julia Navarro. Novetat!

La novetat d’aquest mes de setembre és De ninguna parte de Julia Navarro. No saber ni sentir d’on s’és és una situació vital bastant complicada. Tanmateix, aquest és el dilema al qual s’enfronten els personatges d’aquesta magnífica narració.

Coberta De ninguna parte
Coberta De ninguna parte

La història

L’exèrcit israelita fa una incursió al sud del Liban i l’adolescent Abir Nasr veu com tota la seva família mor. Davant els cadàvers de la seva mare i germana petita, però, jura que perseguirà els assassins durant la resta de la seva vida.

Jacob Baudin és un dels soldats que ha perpetrat l’acció quan complia el servei militar obligatori. Jacob és fill de pares francesos i no s’ha sentit mai fill d’Israel, però intenta reconciliar-se amb una identitat que li ve donada com a jueu.

Abir és acollit per uns familiars a París, però allà se sent atrapat entre dos móns irreconciliables: el nucli familiar que l’oprimeix i la societat oberta que ofereix llibertat i que representen dues joves: Noura, la seva cosina, que es rebela contra les imposicions de l’integrisme religiós del seu pare i la Marion, amiga de la seva cosina, de la qual s’enamora.

El árabe era su lengua, la lengua de jugar, la que compartía con los amigos elegidos por él y no por sus padres. La lengua que se hablaba en los barrios. Pero en París su acento beirutí se convirtió en un inconveniente. Aquellos compañeros del liceo murmuraban diciendo que en realidad no era francés sino árabe, y en sus palabras había un desprecio que rayaba el insulto.

Fragment de De ninguna parte, pàg. 33

Dos homes que lliuten per trobar la seva identitat

Els dos personatges masculins, Abir i Jacob, es tornaran a creuar anys més tard a Brussel·les sota el fum de les bombes amb les quals una organització islamista, El cercle, sembra el terror al cor d’Europa.

L’autora

Julia Navarro és una escriptora molt coneguda per la quantitat de novel·les que ha escrit. Trobaràs moltes d’aquestes històries al Catàleg Aladí i a l’eBiblio, entre les quals destaquem:

Finalment, esperem que aquesta novel·la De ninguna parte de Julia Navarro, el títol de la qual dona alguna pista del seu contingut, sigui del teu interès!!

Goldfinch