Dispara, yo ya estoy muerto

Dispara, yo ya estoy muertoDesprés de l’èxit de La hermandad del Santo Sudario, La Biblia de barro i La sangre de los inocentes, i tres anys i mig després del llançament del seu aclamat long seller Dime quien soy, que va superar el milió d’exemplars venuts a tot el món, Julia Navarro publica la seva nova novel·la Dispara, yo ya estoy muerto, enigmàtic títol del qual no es desvetlla la raó fins a l’última pàgina

Es tracta d’un dels grans llançaments de la temporada literària, un llibre molt esperat tant pels lectors com pels llibreters.

L’eix de la novel·la Dispara, yo ya estoy muerto és l’ambiciosa història d’una gran saga familiar, els Zucker, expulsats a finals del segle XIX de la Rússia tsarista per la seva condició de jueus. Una família que a la seva arribada a Terra Santa decideix adquirir les terres dels Ziad,família àrab encapçalada per Ahmed.

Entre Ahmed i Samuel, patriarca dels Zucker, es crearà un fort vincle, una amistat que per sobre de les diferències religioses i polítiques es perpetuarà generació rere generació.

Varsòvia, Sant Petersburg, Jerusalem, París, Madrid o Toledo són alguns dels escenaris de Dispara, yo ya estoy muerto, que conforma una història plena d’històries. És una gran novel·la que s’amaga dins moltes novel·les, que ofereix un fris històric que arrenca a finals del segle XIX i arriba fins a 1948.

No només és la més ambiciosa novel·la de Julia Navarro, sinó que és, sobretot, una novel·la de personatges, presoners de les circumstàncies i del temps històric que els ha tocat viure. Víctimes, en moltes ocasions, de les decisions preses per altres.

Julia Navarro reconeix que “alguns personatges formen part ja de la meva història personal, viuen amb mi i m’han ensenyat moltes coses”.

align="center">

Julia NavarroJulia Navarro, nascuda a Madrid l’any 1953, és escriptora i periodista. Després d’escriure diversos llibres d’actualitat política, va publicar la seva primera novel·la, La Hermandad del Santo Sudario, amb la qual va aconseguir un èxit sense precedents a Espanya, situant-se durant mesos en els primers llocs de les llistes de vendes, tant nacionals com estrangeres .

La Biblia de barro i La sangre de los inocentes van afermar el seu prestigi entre la crítica i el públic, aconseguint arribar a milions de lectors a tot el món, amb traduccions en més de trenta països. La seva següent novel·la Dime quien soy , un retrat magistral de la història del segle XX, unes pàgines plenes d’intriga, història, espionatge, amor i traïció que van conquistar de nou als lectors.

Per a una escriptora que va dir haver arribat a la novel·la “per casualitat”, no està gens malament .

Primeres pàgines de Primeres pàgines de Dispara, yo ya estoy muerto

align="center">

Llibres

  • La Biblia de barro
  • Digue’m qui sóc
  • Dime quien soy
  • Dispara, yo ya estoy muerto
  • La Hermandad de la Sábana Santa
  • La sangre de los inocentes
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    sofeita