Luca Ventura amb A mitjans d’agost

Luca Ventura amb A mitjans d’agost

Acomiadem el mes de juliol d’aquest 2021 amb la novel·la de Luca Ventura, ‘A mitjans d’agost’, data en la qual la biblioteca Joan Oliva i Milà torna a obrir les portes després d’un període de dues setmanes de vacances!

La novel·la

Coberta A mitjans d’agost
Coberta A mitjans d’agost

En primer lloc dir que la situació temporal és l’estiu, per ser més concrets el mes d’agost, com ja indica el títol.

En segon lloc, l’espai. Una illa del Mediterrani, l’illa de Capri.

En tercer lloc, la història. Les onades empenyen a les roques de la platja una barqueta amb el cos d’un home mort. És en Jack Milani, un estudiant d’Oceanografia, fill d’una important família industrial de l’illa.

Per acabar, el personatge principal. L’Enrico Rizzi, un policia de l’illa, especialitzat en casos menors serà l’encarregat del cas.

logo blog genere negre AMB LLETRES 1 - Luca Ventura amb A mitjans d'agost

En Matteo Savio va compartir amb ell la poca informació que tenia: va parlar-li sobre la barca que havia arribat a la platja, la sang i les ganivetades. En Rizzi va rentar-se ràpidament les mans a la bomba d’aigua, va posar-se l’uniforme i va preguntar si l’ispettore Lombardi ha havia sigut informat.

Fragment d’A mitjans d’agost, cap. 2 pàg. 15

El llenguatge

Amb un llenguatge planer i àgil, ens endinsem en aquesta trama d’una manera senzilla. Es mantenen paraules de l’italià que defineixen molt bé els personatges, els llocs i les situacions en què es troben.

Cal dir també que la versió original és en alemany, la qual cosa vol dir que a l’hora de la traducció al català s’han mantingut les paraules en italià que ja apareixien en la versió alemanya.

A aquella hora el funicolare en direcció al port no passava gaire sovint. Hi havia cinc o sis persones amb pantalons curts i gorres que s’esperaven sota l’ombra de la parada coberta. En Rizzi va saludar la venedora de bitllets, la Fortunata Parisi, que com sempre va posar-se a xerrar una mica amb ell.

(…)

Així, doncs, pel que es veia, la seva col·lega Cirillo era més ambiciosa del que ell es pensava. I això que es rumorejava que el seu trasllat a l’illa era una mesura disciplinària.

Fragment d’A mitjans d’agost, cap. 9 pàg.90

L’autor

El nom de Luca Ventura amaga la veritable identitat de l’autor, el qual vol estar en l’anonimat, ja que passa la major part del seu temps al Golf de Nàpols on treballa i es documenta per a la següent investigació de l’inspector Enrico Rizzi i la seva companya del nord d’Itàlia, l’Antonia Cirillo.

Desitgem que la lectura d’en Luca Ventura amb ‘A mitjans d’agost’ t’agradi!

Goldfinch