Estiu de llops de Hans Rosenfeldt. Gènere negre!

Estiu de llops de Hans Rosenfeldt. Gènere negre!

Aquest mes de maig la novetat mensual que us proposem és Estiu de llops de Hans Rosenfeldt, gentilesa de Llorens Llibres.

El llibre

Gènere negre
gènere negre

Tot comença quan dins l’estómac d’un llop mort apareixen restes humanes. L’acció passa en una tranquil·la localitat fronterera entre Suècia i Finlàndia, Haparanda. Aquest fet posa en marxa una investigació que farà canviar per sempre el destí de la policia Hannah Wester. Sembla ser que hi va haver un enfrontament entre narcotraficants que va acabar amb un bany de sang i que va tenir lloc a Finlàndia fa temps, però què hi feia l’última víctima al bosc dels afores de Haparanda? La Hannah i els seus companys hauran d’esbrinar què va passar realment i poder, així, tancar el cas. Però els dies passen i van apareixent més cadàvers, la qual cosa provoca que estiguin en el punt de mira.

En Gordon els va portar armes, carregadors i cartutxos. La Hannah es va concentrar, es va posar els cascs de protecció auditiva, va agafar l’arma, la va carregar i es va col·locar en posició. Tir de precisió des de vint metres de distància. Calia que quatre trets de cinc toquessin dins dels cercle per aprovar.

Fragment d’Estiu de llops, pàg 177
Coberta: Estiu de llops
Coberta: Estiu de llops

Decebuda, va deixar enrere el cadàver, va creuar les vies del tren i la carretera i va dirigir-se cap al cotxe d’en BF. Trobar la meitat del que li havien encarregat recuperar era millor que no trobar res, però no era suficient. No podria tornar fins que no ho recuperés tot, i en aquell moment no tenia ni idea de quin seria el seu proper pas.

Fragment d’Estiu de llops, pàg 395

L’autor

Foto: Hans Rosenfeldt
Foto: Hans Rosenfeldt

Hans Rosenfeldt és conegut a Suècia per ser el creador de sèries molt famoses els darrers anys, The bridge (ambientada a Suècia i Dinamarca on el punt d’unió és la resolució de crims) i Marcella que ha escrit, dirigit i produït per a Netflix. També s’ha dedicat a l’actuació i va intervenir durant un temps en sèries de TV i també durant cinc anys a la companyia Nacional de teatre de Goteborg. Va canviar de nou de feina i es va convertir en locutor de ràdio i presentador de TV.

Com a escriptor debutà l’any 2010 amb una novel·la de gènere negre amb el seu amic Michael Hjorth, a la qual en van seguir unes quantes més emmarcades dins de la sèrie Bergman. La traducció en català i castellà és d’uns anys posteriors, en català:

Cobertes de la sèrie Bergman que teniu disponibles a la biblioteca Joan Oliva
Cobertes de la sèrie Bergman que teniu disponibles a la biblioteca Joan Oliva

Finalment, dir-vos que ha escrit aquesta història sobre Haparanda en solitari, que s’ha editat en català aquest 2021 i que pertany a la sèrie Haparanda. Addictiva, absorbent i també totalment enlluernadora, Estiu de llops és el primer lliurament d’una sèrie de novel·la negra protagonitzada per la policia Hannah Wester i un poble, Haparanda, que ja ha fascinat els lectors de mig món.

Desitgem que Estiu de llops de Hans Rosenfeldt us atrapi!

Goldfinch