Carbassa

Carbassa

Les elefantes viuen sempre juntes, en un grup capitanejat per la femella més anciana, la que sap on es troba l’aigua més neta, l’herba tendre i l’ombra fresca.

CARBASSA | Thule Libros Ilustrados

La que espanta als búfals quan s’acosten massa i la que coneix les millors històries de tota Àfrica.

Si ets una elefanta viuràs sempre amb ella i amb les teves ties, les teves cosines i les teves germanes, aprenent sempre moltes coses.

Mai et faltarà una trompa que t’acaroni quan s’escoltin els lleons durant la nit, o una pota que te marqui el teu lloc quan et vulguis passar de llesta.

CARBASSA | Thule Libros Ilustrados

Però si ets un elefant…

Però si ets un elefant, hauràs d’abandonar el grup quan tinguis catorze anys i seguir tot sol el teu camí, sense el consell de la teva mare en els moments difícils, sense els contes de bona nit de la teva àvia.

Amb sort podràs afegir-te a un grup de mascles i jugar a les grans batalles, que lidiaràs quan siguis gran i vulguis quedar-te amb el territori més fèrtil.

Així són les coses des del principi del temps

Encara que a vegades pot passar algun fet extraordinari que ho canvi tot.

I que una mare hagi d’escollir.

CARBASSA | Thule Libros Ilustrados

Per molt dura que sigui la situació, per molt perill que comporti, una mare mai abandona a la seva cria. Mai. Encara que vagi contra la llei dels elefants.

Aquest amor incondicional és el que ha creat aquesta història, escrita per Susana Peix i il·lustrada per Carolina Luzón.

L’edició és a càrrec de Thule Ediciones.

Aayla Green