Secretos Imperfectos. Hjorth & Rosenfeldt

secretos imperfectos_hjorth_rosenfeldtSecretos imperfectos és el primer volum de la sèrie Bergman, que arriba a casa nostra com el nou fenomen editorial de gènere negre suec. Escrita a quatre mans per dos dels guionistes de televisió suecs de més prestigi: Michael Hjorth i Hans Rosenfeldt, Secretos imperfectos va néixer amb intenció de materialitzar-se com a sèrie de televisió. El personatge del psicòleg forense Sebastian Bergman va ser creat expressament per tal de ser interpretat pel mateix actor que encarnava, fins a aquell moment, un altre personatge, l’inspector de policia Kurt Wallander. Volia canviar de registre, així que Hjorth i Rosenfeldt van idear un personatge que tenia a veure amb l’àmbit criminal, però no era agent de policia. La productora, però, no va donar suport a aquest nou projecte. Tot i això, els seus creadors hi creien fermament i van transformar el guió televisiu en la seva primera novel·la: Secretos imperfectos.

logo blog genere negre_AMB LLETRESEn castellà o català està confirmada la publicació de tres llibres: Secretos imperfectos, Crímenes duplicados (el setembre d’enguany) i Muertos imprescindibles (la publicació del qual està prevista pel 2017). Tenen ja escrits i publicats als seu país, però, cinc llibres de la sèrie Bergman i preveuen fer-ne set, en total. Al llarg de la col·lecció, hi podrem veure com evolucionen els diferents personatges fixos, si bé cadascun dels volums té una història independent que comença i acaba en cadascuna de les novel·les.

Web de la sèrie Bergman

Sebastian Bergman és un psicòleg forense d’intel·ligència clarament superior a la mitjana, però amb un caràcter ben complicat. Ja està retirat del servei actiu però, malgrat això, a Secretos Imperfectos es veu en la necessitat d’accedir de nou als arxius policials. Tot just, acaba d’aparèixer el cos sense vida d’un noi de setze anys , brutalment assassinat. Bergman s’ofereix per participar en la investigació i, tot i que el seu difícil tarannà és ben conegut, no ho és menys la seva professionalitat. Bergman passarà a formar part de l’equip investigador i més d’un secret sortirà a la llum.

portada_secretos-imperfectos_rodonaPrimeres pàgines.

La tasca en l’àmbit televisiu de Hjorth i Rosenfeldt és molt coneguda, tant dins com fora de Suècia. De fet, Rosenfeldt és el creador de la sèrie de televisió Bron/Broen, (El pont), que ha estat reconeguda internacionalment i que ha tingut, entre d’altres, el seu remake nord-americà: The bridge. El nom de la sèrie té a veure amb la trama amb què s’inicia: Bron, pont en suec, i Broen, pont en danès, arrenca amb l’aparició d’un cos seccionat per la cintura al bell mig del pont d’Oresund, que uneix Suècia i Dinamarca. L’estratègica manera com apareix el cadàver fa que totes dues policies, sueca i danesa, hagin de fer-se càrrec de la investigació. La versió nord-americana va situar l’acció a tots dos costats de la frontera nord-americana i mexicana.

Aquí hi podeu veure el tràiler del primer capítol de la sèrie Bron/Broen:

Llibres

Secretos imperfectos

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Funny Girl