Trobada del Club de Lectura d’Adults

Trobada del Club de Lectura d’Adults

Amb una participació de 14 membres, el darrer dissabte de gener a la tarda vam tenir la trobada mensual del Club de Lectura d’Adults de la nostra biblioteca.

Desenvolupament de la trobada

Comentàvem la novel·la La biblioteca dels llibres rebutjats, de David Foenkinos, i també la pel·lícula basada en ella, que alguns de nosaltres havíem vist perquè està disponible a Movistar.

Va ser una tertúlia força animada, superant els entrebancs telemàtics ja habituals, que vam anar sortejant amb la serenitat que dóna començar a ser veterans en aquestes batalles.

La lectura d’aquest llibre havia resultat amable per a tothom – de fet ja havia estat seleccionada amb la intenció de resultar adequada a les vacances d’un Nadal tan insòlit, i amb el propòsit que resultés fàcil i relaxant per a tots els gustos – i la pel·lícula, tot i els canvis habituals en les adaptacions al cinema, també va ser ben valorada.

Moltes veus van comentar la sorpresa que un escriptor que ja havíem llegit i comentat fa uns anys a partir de la seva novel·la Charlotte – aquella perla inoblidable que resseguia la vida de la jove pintora jueva, amb un estil tan impactant – pogués escriure amb un registre tan diferent, que d’altra banda és molt similar al d’altres novel·les seves més “franceses”, com La delicadesa, que molts també havíem llegit.

biblioteca llibres rebutjats - Trobada del Club de Lectura d’Adults

Tothom va estar d’acord que aquest llibre venia a ser l’homenatge d’un lletraferit al món del llibre, dels escriptors i de les biblioteques, en què s’emfatitzava el valor de l’escriptura i de la lectura per damunt del màrqueting i la industria que es genera i tant domina el món del llibre. I que la idea d’una secció d’una biblioteca per als llibres que les editorials no han pogut o sabut valorar era bonica i entranyable ( encara que hi va haver qui va apuntar que potser era deutora del Carlos Ruiz Zafón i el seu El cementerio de los libros olvidados).

Vam valorar, també – nosaltres també som una mica lletraferits – el missatge present a la novel·la: cada lector fa seu el que llegeix a cada lectura i s’ho adapta a les seves circumstàncies i vivències, ho integra i li serveix d’enriquiment personal i vital.

Ens ho vam passar bé i gairebé no vam tenir temps de pensar que el format virtual no és el que desitgem per al nostre Club. 

I la propera…

Mentre esperem que puguem reprendre el Club presencial a la nostra enyorada Biblioteca, ens vam emplaçar per al dissabte 27 de febrer, per al pròxim Club de Lectura, per comentar Tardor, de l’Ali Smith.

Salut i bones lectures, clubaires!

J. Walquer