Microbis. Sheddad Kaid-Salah Ferrón i Eduard Altarriba

Microbis. Sheddad Kaid-Salah Ferrón i Eduard Altarriba

La novetat infantil d’aquest mes de febrer a la biblioteca Joan Oliva és aquest magnífic llibre que ens il·lustra tot el món dels microbis. I sí. Microbis de Sheddad Kaid-Salah Ferrón i Eduard Altarriba d’Andana editorial ens explica que aquests microorganismes són els éssers més petits que hi ha a la Terra.

És gentilesa de la llibreria La Mulassa.

Què són els microbis?

Sabies que els primers éssers vius que van habitar la Terra van ser els microbis? És la forma de vida més antiga que es coneix, el fòssil més antic que s’ha trobat data de fa més de 3700 anys.

Coberta de Microbis de Sheddad Kaid-Salah Ferrón i Eduard Altarriba
Coberta de Microbis de Sheddad Kaid-Salah Ferrón i Eduard Altarriba

On els podem trobar?

On viuen els microbis? Arreu: a les plantes, als aliments, als cossos dels animals, fins i tot, a les fumaroles de fons del mar o sota el gel dels mars freds de l’Antàrtida.

Són importants per a la vida al nostre planeta?

Sí, són molt importants. Sense la seva existència no podríem ni menjar ni respirar. Les plantes tampoc no tindrien els nutrients necessaris per alimentar-se.

Tipus de microbis

De microbis, n’hi ha de molts tipus i molt diferents. La majoria estan formats per una sola cèl·lua. En primer lloc, trobem els bacteris que són els més abundants, després els arqueus, que poden menjar coses que els bateris no poden. Els fongs, les algues i els protozzos. Per acabar amb els virus que són un cas especial de microorganisme.

Microbis Detall II 888x1024 - Microbis. Sheddad Kaid-Salah Ferrón i Eduard Altarriba

Les vacunes

Les vacunes serveixen perquè el nostre cos generi cèl·lules de memòria i quedi immunitzat davant d’una determinada malaltia infecciosa sense que ens posem malalts.

Microbis Detall I 993x1024 - Microbis. Sheddad Kaid-Salah Ferrón i Eduard Altarriba

Finalment, et diem que de segur que estimareu aquests animalons petitons, petitons que ens acompanyen sempre on anem!!

Disponible al Catàleg Aladí. Ja pots demanar-lo en préstec o reservar-lo! Ai, què farem, però, amb els microbis?

Goldfinch