Un balcó disfressat

Un balcó disfressat
títol un balcó disfressat taller - Un balcó disfressat

El Carnaval ja torna a ser aquí i des de la Biblioteca Joan Oliva ens hem proposat que tots els nens i nenes de Vilanova engalanin el seu balcó. En un any amb un Carnaval per força diferent, recuperem el taller que el passat 2020 vam fer a la biblioteca Joan Oliva. Què, us animeu? Sííí? Doncs trieu la vostra disfressa preferida i prepareu-vos per penjar-la al balcó de casa. Us proposem reproduir la disfressa que més us agradi, però això sí, només de cintura cap avall.

Material

  • Un tros de paper kraf del color que més us agradi i que s’ajusti a la mida del vostre balcó. A sobre hi enganxarem la disfressa
  • Tisores
  • Cola de barra o silicona líquida (depenent del tipus de material que trieu per enganxar)
  • Paper de seda, paper pinotxo, cartolines, goma eva…(de colors variats, segons la disfressa triada)
  • Gomets, lluentons,…
  • Llapis de colors
  • Cinta adhesiva o cordill (per fixar la disfressa al balcó)

Pas a pas

1- Començarem retallant un tros de paper kraf una mica més ample que la disfressa que hi enganxarem. Nosaltres vam retallar trossos d’un metre d’ample aproximadament.

2- Com que hi enganxarem la part inferior de la disfressa, hi dibuixarem a llapis unes cames. Aquest dibuix ens ha de servir de referència per a la disfressa, tant si finalment s’hi veuen les cames com si les cobrim amb uns pantalons o una faldilla.

Imatge del balcó de l'Ajuntament de Vilanova durant el Carnaval

3- Un cop decidida la disfressa que volem fer (el dia del taller, els nens i nenes en van triar de ben diferents: un pop, la Campanilla de Peter Pan, un drac, un soldat romà…) haurem de triar el material que en caldrà. Penseu que podeu “jugar” amb el volum i, per exemple, fer servir cartolina o goma eva per als pantalons o les cames, però amb paper de seda confeccionar una faldilla.

4- Retallarem els materials necessaris i els anirem enganxant a sobre de les cames que hem dibuixat al paper kraft. És molt important que feu servir cola de barra o silicona segons el tipus de material. Normalment, per als elements plàstics (goma eva, lluentons, …) cal fer servir silicona líquida, mentre que el paper, cartolina, paper de seda o pinotxo s’enganxa fàcilment amb cola de barra.

5- Un cop feta la disfressa, només caldrà fixar el paper kraft a la barana del balcó i lluir així de bé la vostra obra!

Un exemple de balcó "disfressat" després del taller de Carnaval

Visca el Carnaval de Vilanova i la Geltrú!

Funny Girl