Aquitania. Eva Gª Sáenz de Urturi

Aquitania. Eva Gª Sáenz de Urturi

La novetat d’aquest mes de novembre a la biblioteca Joan Oliva és l’últim Premi Planeta, Aquitania d’Eva Gª Sáenz de Urturi, gentilesa de Llorens Llibres.

El llibre

En primer lloc cal dir, que l’acció transcorre a Aquitània una de les regions més desitjades de França a principis del segle XII. El duc d’Aquitània apareix mort a Compostel·la. El cos queda de color blau i amb la marca de l’àliga de sang, una tortura ancestral de Normandia. La seva filla, però, Elionor decideix venjar-se i per fer-ho es casa amb el fill del que creu que és l’assassí: Luy VI el Gras, rei de França.

Coberta: Aquitania. Eva Gª Sáenz de Urturi
Coberta: Aquitania. Eva Gª Sáenz de Urturi

A continuació, però, tot canvia. Durant la cerimònia del casament el rei mor en les mateixes circumstàncies que el seu pare. Elionor i Luy VII intentaran esbrinar, juntament amb els gats aquitans –èpics espies dels ducs-, qui vol uns reis inexperts al tron.

Dècades més tard de la mort del duc d’Aquitània, un nen sense nom és abandonat en un bosc per les seves cinc mares…

‘Atribuí a Eleanor mil prodigios desde que la conocí. Pero jamás, hasta aquel día, ciego y perdido en la trampa del zarzal, creí possible que tuviera también el don de la bilocación. Que pudiera permanecer en el Palacio de la Cité y a la vez venir presta a salvarme de aquel rotundo fracaso frente a las muralles de Poitiers.’

Què diu l’autora sobre aquesta dona excepcional

‘De su extraordinaria fortaleza física y mental da fe una de sus últimas azañas: con ochenta años marchó a caballo hasta el reino de Castilla para elegir entre sus nietas a la que habría de casarse con el Nieto de Luy y convertirse en reina de Francia. Me fascinó que la historia entre Luy y Eleanor se mezclara una y otra vez, así como la sangre de sus respectivos descendientes.’

Aquesta història basada en un personatge real, Elionor d’Aquitània, va captivar l’autora, de qui diu que quan va començar a estudiar la seva vida s’adonà que amb una novel·la no n’hi hauria prou, ja que la vida d’aquesta dona va ser molt intensa. És per això que l’autora es va decidir a escriure sobre els primers anys, que abracen des de la mort del seu pare fins al seu retorn de Terra Santa.

L’autora

Eva García Sáenz de Urturi  va publicar la seva primera novel·la l’any 2012, La saga de los longevos. L’any 2014, Los hijos de Adán i la novel·la històrica Pasaje a Tahití. Dos anys més tard, 2016, publica El silencio de la ciudad blanca, un apassionant thriller que transcorre a Vitòria, ciutat on va néixer i que ha estat traduït a més d’una vintena de països. Amb aquesta novel·la va iniciar una trilogia, el segon volum de la qual va ser Los ritos del agua i el tercer, Los señores del tiempo.

Per acabar, dir-te que si et va agradar llegir els anteriors llibres publicats, no et pots perdre Aquitania d’Eva Gª Sáenz de Urturi.

A l’eBiblio pots trobar:

Finalment, comentar-te que El silencio de la ciudad blanca té la versió cinematogràfica.

Goldfinch