Enola Holmes, la germana petita de Sherlock

Enola Holmes, la germana petita de Sherlock

Netflix ha estrenat la pel·lícula basada en les aventures escrites per la Nancy Springer sobre Enola Holmes la germana petita de Sherlock Holmes, detectiu creat per Sir Arthur Conan Doyle.

El film adapta la primera de les novel·les de l’autora i ens presenta el personatge d’Enola, una adolescent que interpreta amb molta desimboltura Millie Bobby Brown, coneguda com ‘Eleven’ a la sèrie ‘Stranger Things’.

Argument

El dia del seu aniversari, Enola es troba que la seva mare ha desaparegut. Aviat apareixen a la casa familiar, Sherlock i Mycroft , els seus germans grans, decidits a portar la seva germana petita a un internat.

Però Enola, una noia independent i decidida, fuig dels seus germans i es trasllada a Londres per intentar trobar la seva mare, que li ha deixat tot un seguit de pistes.

Els creadors

La pel·lícula ha estat dirigida per Harry Bradbeer, que ha participat en sèries com Fleabag o Killing Eve. El guió va a càrrec de Jack Thorne.

Thorne ha adaptat altres obres juvenils com la sèrie La materia oscura basada en els llibres de Phillip Pullman o la pel·lícula El jardí secret sobre el llibre de Frances Hodgson Burnett.

L’autora

Nancy Springer ha escrit llibres tant de ciència-ficció com fantasia, misteri i també per a joves adults. Guanyadora d’un premi James Tiptree Jr., també ha estat premiada per l’associació Mystery Writers of America amb dos premis Edgar a la millor obra de misteri juvenil.

Els llibres

Springer va començar a publicar les històries d’Enola Holmes, la germana petita de Sherlock, entre el 2006 i el 2010, un total de sis aventures de la detectiu adolescent. 
En català, la sèrie està publicada per Estrella Polar sota el títol, Els misteris d’Enola Holmes i podeu trobar dos històries diferents.

Coberta del llibre El cas del marquès desaparegut

El cas del marquès desaparegut

Quan l’Enola Holmes, germana petita del detectiu Sherlock Holmes, descobreix que la seva mare ha desaparegut, decideix viatjar a Londres per intentar trobar-la.

Però res no la pot preparar per a allò que l’espera. Perquè quan arriba a la capital es veu involucrada en el segrest d’un jove marquès, mentre fuig d’assassins i intenta eludir els seus intel·ligents germans grans, que pretenen portar-la a un internat.

Coberta del llibre El cas de la dama esquerrana

El cas de la dama esquerrana

En Sherlock Holmes, el detectiu més famós de tots els temps, està buscant la seva germana Enola, que ha fugit a la ciutat més gran, fosca i bruta del món: Londres. Però en realitat, la noia està fugint del seu propi germà.

En la seva fugida, descobreix uns dibuixos al carbonet i que la seva autora, Lady Cecily, ha desaparegut sense deixar cap rastre.

Els còmics

L’editorial Bruguera ha començat a publicar les adaptacions al còmic de les novel·les de la Nancy Springer amb il·lustracions de Serena Blasco.

Fotografia de la dibuixant Serena Blasco

Apassionada per la historieta, després de treballar com rotulista en la sèrie Lord of Burger, va aconseguir publicar el seu primer àlbum il·lustrat, titulat Lili Chantilly, que ha publicat La Galera al nostre país. 

Serena Blasco es va formar a l’escola d’arts aplicades d’Aix-en-Provence, i també va estudiar disseny gràfic i publicitat, adquirint experiencia a l’Studio Gottferdom.

Fins al moment han publicat quatre títols que recomanem per nenes i nens a partir de 9 anys.

  • Enola Holmes y el enigma de las amapolas blancas
  • Enola Holmes y el secreto del abanico

Podeu trobar altres entrades al nostre blog sobre Sherlock Holmes aquí i aquí.

Súper 8