Teoria del gall. Margarida Aritzeta

Teoria del gall. Margarida Aritzeta

“La inspectora Mina Fuster engega l’ordinador mentre fulleja el dossier que té damunt la taula. Un carnisser ha escampat bocins de la seva dona en papereres als marges de les carreteres entre el Camp de Tarragona i Ljubljana. Bocins petits en bosses de plàstic de congelar bistecs.”

Teoria del gall. Margarida Aritzeta

Aquesta setmana, a la biblioteca Joan Oliva, la novetat de gènere negre és el darrer volum de la sèrie protagonitzada per la inspectora Mina Fuster.

Teoria del gall, de l’escriptora Margarida Aritzeta (Valls, 1953) és el quart llibre de la sèrie. La seva protagonista, la inspectora Fuster, va debutar en el relat L’assassinat de la venedora de cupons, inclòs en el recull Elles també maten (2013). D’aleshores ençà, aquest personatge ha protagonitzat un parell més de relats (L’or del ring, 2015 i Mala sang, 2018) i quatre novel·les (L’amant xinès, 2015; Els fils de l’aranya, 2016; Rapsòdia per un mort, 2018 i Teoria del gall, 2020).

La inspectora Mina Fuster és un dels pocs exponents femenins dins de la novel·la negra catalana. Una noia jove, independent, amb empenta i amb una atrafegada vida personal que, de vegades, interfereix en la professional. El seu cognom és tot un homenatge a l’escriptor Jaume Fuster, impulsor del gènere negre a Catalunya.

Sèrie Mina Fuster

A Teoria del gall, la mare de Mina Fuster ha desaparegut. De bon començament, la pròpia inspectora creu que la seva desaparició és voluntària, però passades unes setmanes, ja no n’està tan convençuda.

Paral·lelament, la inspectora haurà de fer-se càrrec del cas d’una assassí que ha esquarterat la seva víctima i n’ha repartit les restes.

Si voleu llegir les primeres pàgines, podeu fer clic a continuació:

Margarida Aritzeta és escriptora i, fins al passat 2018, professora de Teoria de la Literatura a la Universitat Rovira i Virgili. Va debutar en el gènere negre amb títols, com ara, El correu de Trípoli (1990), Tie Break (1991) i El cau del llop (1992), totes tres dins de la col·lecció La Negra de la Magrana.

El 2013 torna al gènere policíac, amb l’editorial Llibres del Delicte, amb tota la sèrie protagonitzada per Mina Fuster.

Sèrie Mina Fuster. Disponibilitat en els catàlegs:
Logo Generalitat de Catalunya

Funny Girl