Sherlock, Lupin i jo

“Tres nois extraordinaris, amics inseparables. Tres cervells que deixaran empremta en la història del crim. Una sèrie d’aventures, misteri i suspens”.

la_catedral_de_la_porD’aquesta manera es presenta la col·lecció de llibres de detectius Sherlock, Lupin i jo. Aquesta setmana a la biblioteca Joan Oliva i Milà tenim com a novetat el quart volum: La catedral de la por.

La col·lecció, adreçada a un públic juvenil, està protagonitzada per tres personatges de ficció: Sherlock Holmes, Arsène Lupin i Irene Adler. L’autor real de les històries, Alessandro Gatti, fa servir el personatge de la Irene Adler com a narradora de totes aquestes aventures. Però, qui és qui a Sherlock, Lupin i jo?

Per començar en Sherlock és, com ja hauràs imaginat, el conegut detectiu sortit de la mà de l’Arthur Conan Doyle: en Sherlock Holmes. Després tenim a Lupin, l’Arsène Lupin, un altre personatge de ficció, lladre d’allò més refinat a l’estil d’un Robin Hood modern, creat per l’escriptor francès Maurice Leblanc. I, finalment, hi ha la Irene Adler. Un altre personatge fictici creat per l’Arthur Conan Doyle que havia aparegut en algunes de les aventures protagonitzades per en Sherlock Holmes.

Per tant, el que planteja l’autor d’aquests llibres és què hauria passat si haguessin coincidit tots tres personatges durant la seva adolescència. Fet que no hauria estat del tot impossible, ja que els seus creadors van viure a la mateixa època. La resposta probablement seria que tots tres haurien viscut un seguit d’aventures, emocions i misteri que és, precisament, tot allò que podem trobar entre les pàgines d’aquests llibres.

Els primers títols de la col·lecció són els següents:

EltriodelaDamaNegra 1884-Sovra.indd el_misteri-de-la-rosa-escarlata

Llibres

  • El trio de la dama negra.
  • L’Últim acte al teatre de l’òpera.
  • El misteri de la Rosa Escarlata.
  • La catedral de la por.
  • El castell de gel.
  • Si t’agraden les històries de detectius, no deixis passar l’oportunitat!

    Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Funny Girl