Dia Internacional de la Música

Dia Internacional de la Música

Cada 21 de juny se celebra el Dia de la Música, i les Biblioteques de Vilanova sempre hem participat d’aquesta festa amb tancaments musicals en directe realitzades per escoles de música de la ciutat.

Malauradament, enguany no serà possible, però malgrat no poder fer aquesta activitat, n’hem preparat d’altres ‘virtuals’ i ens afegim així a la resta d’actuacions que s’han preparat des de l’Auditori Eduard Toldrà per commemorar aquest dia.

Propostes musicals de l’Auditori

Al llarg de la setmana, des de les xarxes socials de l’Auditori s’han compartit diversos jocs, com aquest Passa Paraula musical i aquesta Sopa de Lletres sobre grups ‘vintage’ vilanovins.

Sobretot, les escoles de música de la ciutat, com no pot ser d’altra manera, participen en aquesta jornada i, enguany, ens ofereixen concerts virtuals.

Escola de Música Municipal Mestre Montserrat

Escola de Música Freqüències

Escola de Música Musicàrea

Música a les xarxes

A mes a més, durant tot el mes de juny, les Biblioteques hem estat compartint al nostre canal de Facebook vídeos de diferents músics vilanovins que no han parat de crear i fer música durant aquest confinament.

Mocambo, José Luís Bieto, Elisabet Raspall, Suite Mômo, Amaiah o Esther Pinyol son alguns dels músics que heu pogut veure intentant fer-nos passar aquests dies de manera més amena.

També hem creat una llista d’Spotify que hem anomenat sonaVNG2020 i on hem volgut recollir el bo i millor del que es pot escolar a la nostra ciutat, intentant que quedin reflectits la majoria d’estils.  

Malgrat segurament que ens hem deixat alguna proposta, així que la llista queda oberta perquè tots aquells que vulguin, afegeixin les cançons que considerin que han d’estar en aquesta llista. Esteu convidats a participar!  

Llista d’Spotify de músics vilanovins
Llista d’Spotify de músics vilanovins

Activitats per avui

Per començar, a les 12:00h al canal de Facebook de les Biblioteques de Vilanova i la Geltrú, la nostra companya Susanna García-Prieto ens explicarà el clàssic Els músics de Bremen a la secció de Contes en Pijama.

Es tracta d’un conte tradicional dels germans Grimm que ens explica la història de quatre animals que volen ser sacrificats pels amos. De manera que aquests animals es retroben fugint cadascun del seu propietari de camí cap a la ciutat de Bremen. Així que, aviat es fan amics i decideixen crear un grup de música per poder-se guanyar la vida.

Per acabar la jornada podreu gaudir del concert dels Intana al pati de l’IMET (antiga La Paperera). Per poder assistir al concert cal reservar l’entrada (gratuïta), enviant un correu a cultura@vilanova.cat i seguir el protocol marcat.

intana bio2 - Dia Internacional de la Música

I finalment, recordar que per les Biblioteques de Vilanova la música és molt important! Podeu trobar més informació sobre les nostres activitats musicals aquí i aquí.

Súper 8