Muerte en Hamburgo. Craig Russell

Muerte en Hamburgo. Craig Russell
Torna L’Oliva Negra!

L’Oliva Negra, El Club de Lectura de Gènere Negre de la Joan Oliva, es va acomiadar el passat 5 de març amb la visita de l’escriptor Toni Hill comentant Tigres de vidre. Res no feia pensar que la sessió següent, prevista per al 2 d’abril, no es portaria a terme. Per raons, però, que a ningú no se l’escapen no va ser possible que els clubaires es reunissin aquell dia.

Finalment, el passat dijous 4 de juny, la conductora del nostre club va convocar una darrera sessió virtual que va aplegar alguns dels membres del club L’Oliva Negra. En aquesta ocasió, van comentar el llibre amb què es van quedar confinats – Muerte en Hamburgo, de Craig Russell. Va haver-hi temps, a més a més, per posar-se al dia després d’aquests tres mesos sense veure’s.

Club de Lectura L'Oliva Negra

Craig Russell, l’autor

Craig Russell va néixer l’any 1956, al comtat de Fife, Escòcia (Regne Unit). Va treballar com a policia, com a corrector de textos en una agència de publicitat i com a director creatiu.

Craig Russell, escriptor

Parla perfectament alemany i té un interès especial en la història alemanya de postguerra, el país i la seva gent. Al febrer de 2007 va ser condecorat amb la Polizeistern (Estrella de la Policia) per la policia d’Hamburg. Es tracta de l’únic no alemany que ha estat distingit amb aquesta condecoració.

Les seves criatures més famoses són el comissari Jan Fabel, protagonista de la sèrie de 7 llibres ambientada a Hamburg, i el detectiu Lennox. La sèrie de Jan Fabel ha estat traduïda a més de 20 idiomes.

Per una banda, el molt seriós, recte i eficaç Jan Fabel ha capejat tots els temporals d’assassins en sèrie i psicòpates diversos al seu voltant. La seva impecabilitat, dots de lideratge savi i tranquil i un magnífic equip sota el seu comandament li han fet mereixedor de l’admiració de milions de lectors. I els seus casos solen tenir un gran rerefons històric i certs referents mitològics.

Per una altra banda, la sèrie de 5 novel·les amb el detectiu privat Lennox, exsoldat canadenc, estan ambientades al completament diferent escenari del Glasgow dels 50.

Muerte en Hamburgo, el llibre

Coberta del llibre Muerte en Hamburgo

Muerte en Hamburgo és el primer cas de Jan Fabel, una aparició en gran a la literatura negra. Meitat escocès i meitat alemany, ens presenta la ciutat d’Hamburg com un escenari fantàstic perquè l’escriptor pugui desenvolupar amb mestria una història plena d’arestes, i plena de personatges que es colen en la nostra retina a cop d’emocions.

A la primera de sis novel·les planificades i desenvolupades a la ciutat alemanya d’Hamburg, l’Hauptkommissar Jan Fabel investiga una sèrie de violents assassinats.

En totes les víctimes, els pulmons han estat extrets dels cossos, imitant així, un antic ritu víking.

Les notes desafiants d’algú que signa com ‘Fill de Sven’ són les úniques pistes de l’assassí. La seva motivació va més enllà de la ira, acostantse a una mena de ritual on el sagrat i el monstruós es donen la mà per tenyir d’escarlata tota la ciutat.

Així doncs, mentre Fabel avança en la investigació, va quedant clar que es tracta d’una cosa molt més complexa que el treball d’un simple psicòpata; està succeint una història complexa i extraordinàriament desenvolupada.

Sofia de Ruy-Wamba

Club de Lectura L’Oliva Negra

Si voleu saber moltes més coses sobre en Craig Russell o sobre la seva novel·la, feu clic a continuació. Com cada mes, la Sofia, la conductora del nostre club, ha preparat un recull d’informació d’allò més complet i interessant.

Per acabar, us deixem amb una instantània de la sessió virtual del Club L’Oliva Negra, del passat 4 de juny:

Imatge de la sessió virtual del Club
El Club de Lectura L’Oliva Negra es retroba virtualment.

Fins aviat!

Funny Girl