Kambirí. Lluís Prats

Kambirí. Lluís Prats

Avui us recomanem una novel·la juvenil. Es tracta de Kambirí, de l’escriptor terrassenc Lluís Prats (1966), que teniu disponible al catàleg digital eBiblio.

Coberta del llibre Kambirí de Lluís Prats

La novel·la juvenil Kambirí ha guanyat el Premi Ramon Muntaner 2019. Escrita per l’autor català Lluís Prats, amb èxits recents com la multi premiada Hachiko, el gos que esperava (2015), acompanyada de les precioses il·lustracions de la polonesa Zuzanna Celej, o de Com caçar un alienígena i Estimat monstre, aquesta última guanyadora del Premi Josep M. Folch i Torres 2019.

Segons l’autor, estem mancats de llibres que ens emocionen i ens queden dins, d’històries que ens mostrin la compassió i l’empatia, però us podem assegurar que en acabar aquesta novel·la, ens ha quedat una sensació dolça, plena de tendresa i poesia, un aire fresc amb olor a popets a la cassola i a limoncello, a la cuina italiana del Caffè de l’Amicizia de l’illa de Lampedusa.

Imatge de l'escriptor Lluís Prats

Com ja passava a Hatchiko…, la tendresa narrativa de l’autor es combina amb una trama dramàtica de fons que emociona joves i adults. Amb el lema sagrat dels pescadors que “als nàufrags se’ls ajuda”, Lluís Prats enfila una història de supervivència, d’esforç i, finalment d’esperança en la humanitat.

Aquest llibre fa un homenatge a totes aquelles persones que es juguen la vida per salvar-ne unes altres, enfrontant la justícia humana a la justícia legal, prioritzant l’empatia, solidaritat, l’ajut i generositat a qualsevol altra cosa. És un llibre ple de valors humans que ens recorda la bellesa d’ajudar-nos els uns als altres i que tots som nàufrags en algun moment.

Kambirí és un cant a la vida que no us penedireu d’haver llegit.

Aquests són alguns dels darrers llibres d’en Lluís Prats:
Ens acomiadem amb una entrevista amb l’autor:
Entrevista amb l’escriptor Lluís Prats

Funny Girl