Salut i desenvolupament personal dels infants i adolescents

Salut i desenvolupament personal dels infants i adolescents

Et volem donar a conèixer alguns dels llibres i pel·lícules que pots trobar a l’eBiblio el contingut dels quals abraça el desenvolupament personal, la salut i l’educació dels infants.

Salut

Papa vull tenir sort. Gabriel & Adrián. eBiblio

Les frustracions, els pensaments negatius i els sentiments que sorgeixen durant l’etapa infantil són els aspectes que tracta aquest llibre, l’objectiu del qual és ajudar les famílies a comprendre i abordar aquests temes amb els seus fills.

Bebés sin cólicos. Jesús Garrido. eBiblio

Quan un nadó plora sempre és per alguna raó, cosa que fa a cadascun d’ells especials. Les causes poden ser molt diverses, la qüestió és identificar bé les peces. La feina, doncs, dels pares és observar el comportament del seu nadó per després comentar al pediatre els resultats i d’aquesta manera arribar a una solució.

Las 7 piezas del Puzzle llamado "Cólico del Lactante".

Educació

Sé más tu. Una historia de bullying con final feliz. Carla Laubalo  eBiblio

Coberta Sé más tu Carla Laubalo 150x150 - Salut i desenvolupament personal dels infants i adolescents

«En todo el tiempo que duró aquello yo nunca se lo conté a nadie. Me daba miedo. No sé de qué tenía miedo. Pero lo tenía. El miedo es algo terrible. Te paraliza. Es como un nudo en el estómago que no te deja respirar, que no te deja pensar ni reaccionar. Pero he aprendido algo: TODOS SOMOS DISTINTOS y eso es lo bonito.»

Carla Laubalo

El libro que ojalá tus padres hubieran leído. Philippa Perry. eBiblio

«[…] El conflicto pone en alerta a los niños, amenaza su sensación de seguridad y les resta capacidad para abrirse y mostrarse curiosos ante el mundo. Su energía y su concentración se convierten en una especie de estado de emergencia. ¿Cuál es, entonces, el modo ideal de discutir? Cuando tratéis de resolver alguna diferencia, tratad los temas de uno en uno y pensad de qué trata realmente la discusión. No os guardéis las quejas para verterlas después todas juntas sobre el otro. Empezad explicando cómo os hace sentir el problema, sin atacar ni culpabilizar»

El libro que ojalá tus padres hubieran leído. Philippa Perry. pàg. 47

Profes rebels El repte d’educar a partir de la realitat dels joves. Cristian Olivé Peñas eBiblio

«Des del primer dia que vaig trepitjar una aula he volgut capgirar-ho tot perquè els protagonistes siguin els alumnes, per oferir-los un aprenentatge lligat als seus interessos reals»

Cristian Olivé Peñas

Pel·lícules

La noia adormida. Rosemary Myers eBiblio

La Greta, que no sols acaba d’aterrar en una nova escola, sinó que està a punt de complir 15 anys i dir adéu a la innocència, se sent cada vegada més assetjada per tots: per la seva germana gran, els seus companys de classe i fins i tot pel seu únic amic, el perdedor Elliott… Una dolça comèdia que navega entre fantasia i realitat a través de la mirada d’una adolescent que creix durant els anys 70.

Jesus. Hiroshi Okuyama eBiblio

Yura deixa Toquio juntament amb els seus pares i marxa a viure a casa de la seva àvia, en una zona rural. Allí anirà a una escola cristiana i coneixerà l’existència de Jesús…

Breus escenes de la pel·lícula Jesus de Hiroshi Okuyama

Ojos Negros. Ivet Castelo, Marta Lallana eBiblio

La Paula, una noia de 14 anys, ha de passar l’estiu al poble de Ojos Negros, amb la seva tia i la seva àvia, a les quals amb prou feines coneix. Allà descobreix les tensions familiars que es destapen arran de la malaltia de la seva àvia…

Aurora. Emilie Deleuze eBiblio

“¿Qué les hacemos a los adolescentes? Tienen un cuerpo que les permite llevar una vida independiente. Alimentarse por ellos mismos, trasladarse o ir a los sitios solos, y nosotros les decimos todo el rato como comportarse, cuando irse a dormir o como estudiar. Cuando reflexioné sobre esto, entendí que el enfado es una manera de protestar y actuar”

Entrevista a Emilie Deleuzea La informació, 28 de juny de 2017

Et deixem amb aquesta tria que esperem que t’agradi! A l’eBiblio trobaràs més pel·lícules on els protagonistes són infants i adolescents.

Goldfinch