Yesterdays

YesterdaysKeith Jarrett (Allentown, 1945) és un dels pianistes més importants del món sorgits a partir dels anys seixanta. El Keith Jarrett Trio, considerat com un dels grups de jazz més importants del món, l’integren el bateria Jack DeJohnette, i el contrabaixista Gary Peacock i el mateix Jarrett. La seva tècnica d’improvisació combina no solament jazz, sinó també unes altres formes de música, especialment clàssica, gospel, blues i música folklòrica i ètnica. És capaç de tocar a més del piano, la guitarra, el saxo, la flauta, el clavicordi i l’òrgan, Jarrett va destacar des de la seva infància per la seva precocitat i per les seves qualitats musicals.

Keith JarretA l’any 1983 es va posar al capdavant d’un trio convencional per a iniciar el que avui arriba a dimensions llegendàries d’homenatge a la tradició jazzística. El Jarrett pianista, s’ha alimentat en les escoles de Bud Powell i Lennie Tristano, sense excloure la influència d’un Bill Evans sempre present en els seus discos, i es va convertir en model de molts pianistes.

Gary Peacock.

És un dels grans contrabaixistes del jazz modern. Va començar a tocar el piano i la bateria en la seva època d’estudiant. La seva afició pel jazz i pel contrabaix en particular es va formar durant el servei militar que va realitzar a Alemanya. Acabat aquest, es va establir a Los Àngeles on va treballar amb els grans músics de la Costa Oest. Allí va conèixer i va tocar amb Paul Bley, Barney Kessell i Don Ellis. En 1962 es va traslladar a Nova York i va col·laborar amb Albert Ayler i també ocasionalment amb el pianista, Bill Evans en el seu disc, Trio 64. En aquella època va prevaler no obstant això la col·laboració amb Albert Ayler, primer en trio amb Sunny Murray i després en quartet amb l’afegit de Don Cherry.

Jack DeJohnette.

Nascut a Chicago en 1942, és un músic de jazz, que toca el piano i compon música, però sobretot és conegut com baterista. Criat des de petit en una família de costums musicals, es va dedicar al piano clàssic alternant aquests estudis amb els del saxo tenor. Va demostrar així mateix una gran aptitud per a tocar la bateria i això li va permetre, quan va tenir l’ocasió, de tocar al costat de Lester Bowie i de Roscoe Mitchell en la ciutat del vent. Es va traslladar, com molts altres músics a Nova York on va tenir algunes experiències amb músics de Rhythm and Blues. Les seves habilitats van cridar aviat l’atenció i va participar com baterista en diverses sessions d’enregistrament al costat de grans mestres del jazz com Thelonious Monk, John Coltrane, Bill Evans o Milers Davis, amb qui col·laboraria en l’enregistrament de l’excepcional àlbum Bitches Brew

Yesterday estarà disponible per a préstec a la biblioteca a partir de gener.

  • Web no oficial de Keith Jarrett
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Morello