3a Trobada del Club de lectura per a nens i nenes

 

El dissabte 20 de desembre el Club de Lectura Infantil de la Biblioteca es va tornar a trobar per comentar la lectura que havien estat fent durant el mes anterior.
Segrest al Carib de l’autora Lauren St. John ha estat un lectura que no ha agradat gaire als participants del club, perquè l’han trobat previsible, poc creïble en alguns punts, i la trama no els ha acabat d’enganxar.
Maneres de viure per semprePer aquest proper mes tenen l’encàrrec de llegir un llibre totalment diferent:
Maneres de viure per sempre de l’autora Sally Nicholls.

Aquesta és una lectura que ens parla d’un nen d’11 anys, en Sam, malalt de leucèmia, que escriu un diari amb les vivències i desitjos dels últims mesos de la seva vida.
El dietari transcorre entre el 7 de gener i el 12 d’abril. Està escrit en primera persona i això fa que només veiem el seu punt de vista, però també entreveiem la postura de la resta de personatges: especialment dels pares, la germana i la del seu millor amic, en Fèlix també malalt de càncer.
A en Sam li agradaria fer moltes coses: ser un científic famós, saber coses d’OVNIS, batre un record mundial, mirar pel·lícules de terror… però també li agradaria saber què se sent quan fas un petó a una noia, per què ens hem de morir, o on anem quan ens morim…?
Al llarg de l’obra anem trobant-nos amb aquest tipus de preguntes obertes que ens va plantejant el protagonista.
És un llibre que ens parla obertament de la mort i dels sentiments que provoca en tots aquells que acompanyen un malalt i ho fa amb realisme, respecte i també a través de l’humor.Sally Nicholls
Una lectura molt recomanable que ens ajudarà a reflexionar i a veure la part més humana de la malaltia.

Aquesta és la primera novel.la que va escriure la jove autora anglesa.
Sally Nicholls va néixer a Stockton, Anglaterra el 22 de juny 1983.
Després de graduar-se en Filosofia i Literatura, va fer un curs d’Escriptura per a joves a la Bath Spa University, on va obtenir el premi a l’autor amb més potencial. Sally va escriure Maneres de viure per sempre quan tenia 23 anys, novel·la que va obtenir el premi Waterstone 2008 i el premi Glen Dimplex per a nous escriptors. També és finalista del premi Manchester Book Award 2009 als llibres britànics més fantàstics del 2008.
Actualment viu a Londres i està escrivint la seva segona novel·la.

Spro_3