‘El guardián invisible’ de Dolores Redondo

Dolores Redondo va començar escrivint relats curts i contes per a El guardian invisibleinfants. El 2009 va aparèixer la seva primera novel·la, Els privilegis de l’àngel, i dos anys més tard començà a treballar en la ‘Trilogia de Baztán’, una obra que ella defineix com una mateixa novel·la dividida en tres parts. Ambientada a la vall de Baztán i als seus boscos ombrívols i misteriosos, la integren El guardián invisible (2013), Legado en los huesos (2013) i Ofrenda a la tormenta (2014).

Els tres fan referència a sengles figures de la mitologia basco navarresa, que apareixen en cada un dels llibres. El ‘basajuan’, ésser protector del bosc i dels animals, a la primera. El ‘tarttalo’, similar a un ciclop d’enorme grandària que amuntega els ossos de les seves víctimes a l’entrada de la cova, a la segona. I a la divinitat basca ‘Mari’, personificació de la mare terra i de la natura, a la tercera.

El guardián invisible va ser un fenomen editorial amb la seva traducció a més de quinze idiomes i la venda dels seus drets cinematogràfics al mateix productor que va apostar per la trilogia Millennium, de Stieg Larsson. En aquest primer llibre la protagonista de la saga, una jove inspectora d’homicidis, Amaia Salazar, treballarà en la resolució d’uns assassinats rituals d’unes adolescents, que apareixen mutilades al bosc. Ella és una inspectora foral, preparada a Virgínia, que ha incorporat les tècniques de l’FBI, i que, tanmateix té un passat fosc i turmentat que és decisiu en la trama del llibre.

En Legado en los huesos la inspectora Salazar, embarassada, assisteix al judici contra Jason Medina, acusat de violar, mutilar i matar a la filla adolescent de la seva dona imitant els assassinats del cas basajaun. El judici es cancel·la quan l’acusat apareix mort amb una nota dirigida a Amaia, un missatge curt i inquietant: TARTTALO.

La darrera part de la trilogia veurà la llum a finals de novembre d’aquest mateix any sota el títol Ofrenda en la tormenta, i la podreu trobar a les Biblioteques VNG.

Dolores RedondoDolores Redondo (Donostia-Sant Sebastià, 1969) va estudiar dret i restauració gastronòmica, i durant alguns anys es dedicà a diferents negocis. Va començar escrivint relats curts i contes per a infants. El 2009 va aparèixer la seva primera novel·la, Els privilegis de l’àngel, i dos anys més tard començà a treballar en la ‘Trilogia de Baztán’. Actualment viu a la ribera Navarra.

A les Biblioteques de VNG podreu trobar els següents llibres de l’autora: Dolores Redondo a les Biblioteques VNG

Podeu descarregar-vos la fitxa de la lectura aquí: ‘El guardián invisible’ de Dolores Redondo

El Club de Lectura d’Adults de la Biblioteca Armand Cardona comentarem aquesta lectura el 29 de novembre les 17:30h. Esteu convidats a participar-hi!

Spro_3