Presentació del llibre ‘Volta a Catalunya: 1911-2011: un segle d’esport i país’ a la Biblioteca Armand Cardona

Volta a Catalunya: 1911-2011: un segle d’esport i paísContinuant amb el cicle d’activitats dedicades al centenari de la Volta a Catalunya aquest divendres, 11 de maig, a les 19h la Biblioteca Armand Cardona acollirà presentació del llibre  de Rafael Vallbona i editat per Cossetània.
En la presentació, a més del propi Rafael Vallbona, també participaran Lluís Pascual, membre de la U. E. Sants i President de la U. C. Vilanova entre el 1978 i 1982, i Vicenç Iturat, corredor professional entre els anys 1949 i 1962, i que va ser 2n de la general a la Volta de 1956 i va guanyar etapes en les edicions de 1955, 1956 i 1958.

L’activitat constarà de dues parts: una primera en la qual Lluís Pascual parlarà sobre la relació de la Volta amb Vilanova i la Geltrú i el protagonisme que els vilanovins (com Iturat o l’Isaac Gálvez) amb tingut a la cursa, animat amb tot un recull d’imatges d’època; i una segona en la que el Rafael Vallbona ens endinsarà en les entreteles de la Volta, tot complementat per l’experiència i les vivències del Vicenc Iturat.

El llibre, amb gran nombre de fotografies, presenta el seu contingut dividint aquests 100 anys en cinc períodes ben delimitats: 1911-1994. Els orígens; 1920-1936. Un projecte per a un país; 1939-1967. Sobreviure i avançar; 1968-1987. Dues dècades d’èpica; 1988-2011. La modernitat d’una clàssica i La Volta del centenari.

Imatges del llibre ‘Volta a Catalunya: 1911-2011: un segle d’esport i país’

Es tracta d’una obra que, tal i com sosté el seu autor, va més enllà de la pròpia història de la Volta per convertir-se en una crònica d’un segle en el qual esport i país coincideixen en la intenció d’impulsar i fer créixer una gran cursa ciclista per etapes, centenària juntament amb el Giro i el Tour, que reflecteixi la realitat de Catalunya des de la perspectiva que dóna un esdeveniment internacional d’aquesta mena.

Companys i Macià a la Volta de 1933

En paraules de Rubén Peris, president de la Volta Ciclista a Catalunya, aquest llibre suposa “un testimoni i reconeixement d’un esdeveniment basat en l’acció individual de centenars i centenars de persones, voluntaris i amants de l’esport que, precisament amb les seves individualitats, han construït un projecte col·lectiu que any rere any recorre les carreteres del nostre país fomentant l’esport i consolidant la imatge de Catalunya al món”.

Tot esperant la vostra presència, us deixem amb el vídeo del programa 100 de La Banqueta, amb el periodista Jordi Martí, que aquest dimarts, 8 de maig, es va dedicar a aquesta presentació i que va comptar amb la presència de Vicenç Iturat, Lluís Pascual i Sisco Moreno, treballador de la Biblioteca Cardona:

Spro_3