L’assassina de Venècia

L’assassina de Venècia

“Res no feia preveure que, aquella nit, algú moriria assassinat. Quan la minyona va estirar el cordó, la cotilla va estrènyer el pit de la Carla, que no es va ofegar de poc. Després, en veure’s amb el vestit, va esbufegar. No suportava les festes del pare. I encara menys, la festa de Carnaval. Algú va picar a la porta i la Carla va girar-se de cop. Al llindar hi havia un home amb una màscara negra. Se la va treure i ella el va reconèixer.”

Máscara Del Traje Del Carnaval De Venecia Foto de archivo - Imagen de  italia, encantador: 7800832

Així comença la novel.la de Pol Castellanos, guardonada amb el Premi Ramon Muntaner 2021 i que enguany és una de les lectures que formen part del Premi Menjallibres adrecat a estudiants de 3r i 4rt d’ESO.

Venècia, 1914

La Carla Herzog, a punt de complir catorze anys, descobreix que té el poder de preveure desgràcies poc abans que es produeixin.

El seu pare, un home molt ric i poderós i amb una mentalitat molt estricta, l’acusa de bruixeria i la tanca en un reformatori.

Puente De Rialto En Venecia En Blanco Y Negro Foto editorial - Imagen de  puente, blanco: 88333546

Una nit, la Carla aconsegueix escapar juntament amb dos companys. Tots tres viatjaran a diversos llocs d’Europa a la recerca d’un llibre misteriós que conté l’explicació dels seus poders, alhora que la policia de Venècia busca la Carla acusant-la falsament d’assassinat.

Mentrestant, esclata la Primera Guerra Mundial…

L’autor

Pol Castellanos Mayós nascut l’any 1991 a Barcelona, és un escriptor català.

Graduat en Estudis Literaris a la Universitat de Barcelona, també ha cursat el màster de Creació Literària de la Universitat Pompeu Fabra. També s’ha format a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Actualment, combina l’escriptura amb la docència.

Pol Castellanos | Grup62

Ha guanyat premis de relats com ara el Francesc Bru de Narrativa. La seva novel·la debut, L’impostor de Viena, va guanyar el Premi Alba 2020 a la millor novel·la fantàstica per a joves en català. El 2021, la novel·la L’assassina de Venècia va guanyar el Premi Ramon Muntaner.

Premi Menjallibres

El Premi Menjallibres de Foment a Lectura per a Joves s’adreça a tots els estudiants de 1r a 4t d’ESO de Vilanova i la Geltrú, té per objectiu la promoció lectora i està organitzat per la Regidoria de Cultura, mitjançant la Xarxa de Biblioteques Municipals, i el Servei d’Educació de l’IMET. 

Menjallibres | Ajuntament d'Olesa de Montserrat

Aayla Green