Inauguració exposició ‘Volta a Catalunya: 1911-2011’ i presentació de la ‘Clàssica Isaac Gálvez’ a la Biblioteca Armand Cardona

Aquesta tarda la Biblioteca Armand Cardona ha acollit la inauguració de la exposició Volta a Catalunya: 1911- 2011: un segle d’esport i país i, tot seguit, la presentació de la Clàssica Isaac Gálvez.

Inauguració ‘Volta a Catalunya: 1911- 2011′ i presentació de la ‘Clàssica Isaac Gálvez’

L’exposició Volta a Catalunya: 1911 – 2011 ha estat presentada pel president de l’associació Volta Ciclista a Catalunya, Rubén Peris, que ha parlat del que representa tant a nivell de país com dins el món del ciclisme aquest esdeveniment esportiu que és un dels pocs que es centenari i del que es porten realitzades més de 80 edicions.

Rubén Peris

L’exposició, realitzada en motiu del centenari d’aquesta prova que es va celebrar l’any passat i que es va inaugurar el passat mes de novembre al Museu Olímpic de Barcelona, estarà a la Biblioteca fins el 31 de maig i ens mostra un recorregut pels primers cent anys de la competició que divulga la importància de la prova en el foment del ciclisme i el creixement de l’esport català.

Exposició

Relata l’aportació de la “Volta” a la societat catalana i és una mostra retrospectiva fotogràfica dels 100 anys de la competició, plena d’instantànies mítiques i de noms rellevants del ciclisme català i mundial.

A continuació s’ha realitzat, a càrrec de Débora Gálvez, la presentació a nivell de ciutat de la Clàssica Isaac Gálvez, que se celebrarà a Vilanova i la Geltrú el proper dissabte, 12 de maig, a les 15:30h i que consta d’un recorregut de 116 kms.

Débora Gálvez

La Clàssica Isaac Gálvez, emmarcada dins de Les Grans Clàssiques de la Federació Catalana de Ciclisme, està oberta a les categories Elit, Sub-23, Màster-30 i Sènior. Tan la sortida com l’arribada es trobarà a la Ronda Ibèrica, davant del Poliesportiu Municipal del Garraf, i després de passar per poblacions com Castellet, Torrelletes, Les Masuques, La Múnia o Sant Jaume dels Domenys, tornaran a VNG totalitzant un recorregut de 116 kms.

Clàssica Isaac Gálvez

Un dels al·licients per als seguidors és que un tram del recorregut té forma de 8 pel que els ciclistes realitzaran dos passos. Així doncs, els afeccionats que surtin a les carreteres a animar als corredors podran gaudir el doble de l’espectacle que suposa el pas d’una carrera ciclista. Per a aquesta primera edició l’organització espera una bona resposta dels equips i poder comptar amb una bona participació en aquesta Clàssica que pretén recordar i homenatjar al gran campió ciclista i excel·lent persona que va ser Isaac Gálvez. La prova l’organitza la U.C.Vilanova, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l’establiment IRD Gálvez.

Us deixem amb aquest vídeo que repassa els trams més especials d’aquesta cursa. Esperem que tots en gaudiu i col·laboreu amb aquesta prova. Per a més informació: Clàssica Isaac Gálvez

Spro_3